INS: Populația României a scăzut. Primele date după Recensământ

INS: Populația României a scăzut. Primele date după Recensământ

INS: Populația României a scăzut. Primele date după Recensământ.

Conform primelor date procesate după finalizarea Recensământului Populației și Locuințelor, populația României a scăzut la 19 milioane. Potrivit lui Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS), din primele date, populația României a scăzut, apropiindu-se de 19 milioane de locuitori. Comparativ, în anul 2020, populația depășea 22 de milioane.

CITEȘTE ȘI: Cum își vor primi banii înapoi românii care au plătit amenzi pentru necompletarea PLF. Ce se întâmplă dacă au datorii la Fisc

„Problema nu este că scădem, ci a dezechilibrelor între cele trei grupe de vârstă: sub 15 ani, între 15 și 65 de ani și peste 65 de ani. Nu există o armonie între acestea”, a spus președintele INS.
Acesta se arată îngrijorat de evoluția demografică și de dezechilibrele pe care aceasta le va genera.

„Sunt puțin pesimist pe partea de evoluție demografică. Dacă pe economie se poate corecta, din păcate în demografie nu se întâmplă așa. Pe ultimele cifre pe 2020-2021 vom avea agregat, la 143 de bunici, 100 de copii sub 15 ani. În urmă cu 20-30 de ani era invers. Înseamnă dezechilibre majore pe piața forței de muncă, pe pensii”, a spus Tudorel Andrei, citat de HotNews.ro.

 

foto: arhivă

aradon

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *