Infrastructura, mai presus decât cultura! Investiții într-o comună din Timiș

Pandemia care a cuprins lumea întreagă a determinat o repoziționare și în ceea ce privește destinația fondurilor din bugetele comunităților. La Satchinez, de pildă, s-a renunțat la manifestările culturale tradiționale din toate cele trei localități aparținătoare (Satchinez, Bărăteaz și Hodoni), banii fiind direcționați către anumite investiții foarte așteptate de către locuitori.

CITEȘTE ȘI: Revoltător! Profesor din Timișoara, dansuri lascive în fața unei eleve. Video

Astfel, nu s-au mai ținut rugile din aceste localități, nici Zilele comunei sau Balul pensionarilor, tocmai din cauza riscurilor de infectare cu virusul care dă atâtea bătăi de cap omenirii. În schimb, au fost demarate investiții de anvergură, precum reabilitarea trotuarelor cu pavaj în Hodoni, continuarea asfaltării anumitor străzi din Satcinez și Hodoni, finalizarea parcării din fața Școlii primare din Satchinez și s-au plătit două studii de fezabilitate pentru alte două proiecte de asfaltare.

CITEȘTE ȘI: Facturi uriașe la energie electrică. Secretar de stat: Cel mai ieftin MW de energie este cel pe care nu-l consumăm

O lucrare farte importantă s-a realizat la Școala  ginamazială din Satchinez, care a beneficiat de sume suplimentare pentru reabilitre. ”Iată că am reușit să dăm o destinație foarte utillă sumelor care erau pentru rugi și alte manifestări de acest gen. Sper ca anul viitor să nu mai avem parte de pandemie și să putem relua, astfel, frumoasele noastre tradiții culturale”, a declarat primarul Florin Cheaua.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Infrastructura, mai presus decât cultura! Investiții într-o comună din Timiș

 1. Da asa este.Poate era mai bine sa convinga Aquatimu-ul carora Primaria a cedat reteaua de apa acum cativa ani in urma si de vreo doi ani aceasta comuna mare cu multi locuitori – incep sa isi piarda rabdarea cu presiunea scazuta la apa potabila.Nu inteleg de ce Aquatim nu mai foreaza un put sau doua ca sa contracareze asa zisa scuza „cetatenii iresponsabili isi uda gradinile cu apa de la retea”.Bun – sa zicem ca o folosesc dar o si platesc.Oricum e jale in aceasta comuna si poate ar trebui sa ANULEZE CONTRACTUL CU Aquatim si sa ne rezolvam pe plan local situatia presiunii apei potabile.Sunt copii mici,saunt oameni bolnavi sau oameni care vin de la lucru si vor sa faca un dus.Situatia este deja ridicola si jenanta.Acuma legat de cultura – nu stiu cata cultura se poate acumula sau manifesta la o ruga sau ziua satului.

 2. care cultura?…traditii populare poate.In rest,caini vagabonzi,larma seara,masini turate pe sosea la miezul noptii si apa la retea…cu picatura.Ma gandesc sa plec din satul asta stresant.Nu stiam ca ziarul Renasterea face reclama la un primar si consiliu local atat de slabi.

 3. De ce stergeti comentariile care nu va convin?vSunteti ziar de opinie publica sau ce? De ce nu veniti prin sat si sa intrebati oamenii si veti afla adevarul adevarat nu cel povestit de alesii locali.Sau veniti la comanda? Chiar nu va inteleg atitudinea.Pacat ca procedati asa.

 4. Am cumparat de un an casa in aceasta comuna „satchinez” care are o conducere foarte proasta , nu asa cum o umflati voi aici in pene. Sunt probleme grave precum pene de curent neanutate in fiecare saptamana , lipsa apei de la retea cu orele cand nu este curent, cand este apa de la retea debitul este foarte slab (probabil un foraj subdimensionat) caini comunitari in tot satul , gunoiae care trec purtate de vant prin toata comuna etc.
  Parerea mea e ca ar trebui sa mai spuneti si realitatea nu numai sa ambalati mult cacat frumos si sa faceti o stire.

 5. Cum a fost inlaturat un fost spagar, treburile au inceput sa mearga.
  Pe cand pe la alte comune spagarii stau in fotolii, chiar daca abia le incape „burdahanul”

 6. Am vandut anu asta casa in acest sat „in plina modernizare” si doresc sai dea dumnezeu sanatate la acel om care ma cumparat casa si ma scapat de satchinez un sat plin de intelepti care se cred in ocident ca sa asfaltat cate un drum dupa 32 de ani 😉 si acuma se dau toti „tunati piloti” cu disalele din jermania prin zisa comuna si se povestesc ajunsurile la mostoica la birt : )))) 
  Bine ca mam scapat viata are mai multe de oferit decat satchinez si Mallu din Tm trebuea plecat demult ca alti inaintea mea nu credeam ca ma mai scap de casa care mio mîsgîlau analfabeti si cei angajati pe la mahle si corneti pe 2000 de ron pe luna :)))) 

Lasă un răspuns