Infrastructura avansează greu în noile cartiere dintr-o comună timișeană

sacalaz 7

Comuna Săcălaz, deși este situată la doar zece kilometri distanță de Timișoara, nu a avut șansa ca orașul să se dezvolte înspre vest și nici a apropierii de o arteră rutieră importantă, cum ar fi autostrada sau o centură ocolitoare a muncipiului.

În privința expansiunii rezidențiale, aceasta nu s-a putut realiza de la centru spre exterior, deoarece vatra veche a localităților componente este înconjurată de pășune, pe care nu se poate construi. Ca urmare, cartierele noi, apărute în Săcălaz și Beregsău Mare, au fost amplasate mai ales pe terenuri arabile.

CITEȘTE ȘI: Prima parcare supraetajată în Timişoara. Vezi unde se construiește

Acest specific a făcut ca lucrurile în materie de infrastructură să nu avanseze așa cum și-ar fi dorit investitorii din aceste cartiere.

Nici anul 2018, conform viceprimarului Silviu Brândușa, nu aduce noutățile așteptate, dar, totuși, există câteva proiecte de investiții destinate acestor cartiere și, desigur, intenții pentru viitor.

Astfel, în 2018, în PUZ-urile noi se vor efectua reabilitări de drumuri prin pietruire și vor fi asfaltați circa trei kilometri, în zona fostei unități militare. De asemenea, vor fi pietruiți circa doi kilometri de drumuri în zona industrială.

La capitolul de intenții poate fi înscris studiul de fezabilitate care va fi realizat în perioada următoare pentru alimentarea cu apă și canalizare în cele patru PUZ-uri private existente pe partea din dreapta de după bariera de la intrarea în Săcălaz.

Un proiect de investiție pentru acest obiectiv însă se va realiza doar în funcție de bugetul avut la dispoziție.

Pentru cele 40 de hectare de dezvoltare imobiliară de dinainte de barieră, deocamdată primăria nu va întreprinde nimic, așteptând ca infrastructura să fie realizată de dezvoltatorii imobiliari.

În privința construcțiilor de locuințe noi, se poate spune că există un riviriment, iar semnalul acestuia îl dă dinamica vânzărilor de terenuri din ultima vreme.

Tot în materie de dezvoltare există așteptări să se asfalteze drumul de exploatație care face legătura cu Dudeștii Noi, o pseudocentură, care va decongestiona traficul și poate că va genera și noi motive de dezvoltare a Săcălazului, despre care se spune că are cel mai bun potențial în acest sens dintre toate așezările periurbane aflate la o distanță similară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Infrastructura avansează greu în noile cartiere dintr-o comună timișeană

  1. da ,e adevărat din pricina legii pășunatului multe comune au rămas blocate,la noi se lucrează tot fără cap pentrucă oamenii capabili nu sunt lăsați ,tinerii nu pot să construiască din pricina acestei proaste legii,unde ați văzut pășune în vatra satului cînd altă lege spune că fermele să fie la minim 2 km de sat iar vacile tot la fel

  2. #Elena : subscriu ! Curând ( doi-trei, ani ), pășunile, vor fi înconjurate de blocuri, săli de sport, școli, etc … Situații, similare, se găsesc peste tot ! De fapt, ce mai este, în țara asta, normal ?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *