Infecțiile intraspitalicești, în atenția Ministerului Sănătății

spital

Ministrul sănătății a dispus elaborarea unui plan național de acțiune în ceea ce privește supravegherea, prevenirea și controlul infecțiilor nosocomiale (intraspitalicești) în unitățile medicale.

Astfel, de anul viitor, se va înființa, la nivelul ministerului, un grup de monitorizare și evaluare a activităților destinate controlului și prevenirii acestor infecții și a rezistenței la antibiotice și se vor lua măsuri care să încurajeze diagnosticarea și raportarea corectă și în timp util a infecțiior nosocomiale.

De asemenea, se are în vedere reînființarea specialității de microbiologie medicală, adoptarea curriculei și a documentației necesare formării de specialiști în domeniu și stimularea angajării de medici infecționiști și epidemiologi în spitalele de urgență și constituirea echipei complexe pentru controlul infecțiilor (microbiolog, epidemiolog, infecționist).

În contextul în care rezistența microbiană la antibiotice și siguranța pacientului reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel mondial, Ministerul Sănătății va depune toate eforturile pentru elaborarea și implementarea strategiilor și planurilor naționale de control a infecțiilor nosocomiale și de limitare a consumului de antibiotice.

Măsura vine ca urmare a evaluării activităților de supraveghere, prevenire și control a infecțiilor nosocomiale în unitățile sanitare care au acordat asistența medicală pacienților, victime ale incendiului de la Clubul Colectiv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns