„Incitantă, dinamică și rapidă. Aceasta este compania Visteon”. Interviu cu Mark Fosmoen, Vice President, Customer Enginnering Europe-Visteon

Mark Fosmoen

– „Visteon deschide un centru de dezvoltare a produselor auto în Timișoara, România”, astfel și-a anunțat, concis, compania dumneavoastră prezența în orașul de pe Bega. Cine este Visteon?
– Visteon este singurul furnizor Tier-1 din industria automotive care se concentrează exclusiv pe componente electronice de bord pentru automobile; o companie globală de tehnologie care proiectează și produce sisteme electronice de bord pentru automobile și soluții de vehicule conectate pentru cei mai importanți producători auto la nivel mondial. Visteon este un furnizor de top de tablouri de bord și indicatoare cu afișare digitală, sisteme de informare și infotainment, sisteme audio, telematică, controlere de domeniu pentru pilotaj și platforma pentru conducere autonomă. Visteon furnizează, de asemenea, soluții software integrate pentru conectivitate multimedia și smartphone pentru industria auto globală. Cu sediul central în Van Buren, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajați în peste 40 de centre din 18 țări. Visteon a avut vânzări de 3,15 miliarde de dolari în 2017.
Noul centru de dezvoltare a produselor auto Visteon din Timișoara este poziționat strategic ca parte integrantă a planului de dezvoltare a companiei în Europa, alături de centrele tehnice din Bulgaria, Germania, Franța și Marea Britanie.

– De ce ați ales Timișoara ca loc de derulare a investiției dumneavoastră?
– Ca răspuns la cererea în creștere pentru sistemele electronice de bord pentru automobile și pentru produsele asistate și autonome, Visteon a închiriat spațiu pentru birouri în zona centrală a Timișoarei. Noul centru de dezvoltare a produselor auto Visteon din Timișoara este poziționat strategic ca parte integrantă a planului de dezvoltare a companiei în Europa, alături de centrele tehnice din Bulgaria, Germania, Franța și Marea Britanie.

– Până în 2020, intenționați să recrutați 400 de angajați. Care este profilul profesional al angajatului Visteon?
– Profilul candidatului căutat de compania noastră implică o combinație echilibrată de dezvoltatori cu o experiență de 3-5 ani în domeniul automotive și tehnologie, precum și de dezvoltatori cu experiență în managementului proiectelor și experiență de supervizare. Visteon intenționează, de asemenea, să recruteze absolvenți tineri din domeniul automatizării, electronicii, informaticii sau disciplinelor tehnice similare. Compania caută candidați ale căror seturi de competențe includ limbajul de programare C și/sau C++, proiectarea software-ului pentru sistemele automate integrate sau proiectarea de software și modelarea UML.

– Când demarează efectiv activitatea?
– Afacerea s-a deschis în 1 noiembrie, cu primul grup de angajați. Ulterior, va vrește numărul de personal și sperăm să ajungem la 200 de angajați până în 2019 iar până la finalul lui 2020 să fie 400 de persoane.

– Unde și de către cine vor fi folosite produsele realizate la Timișoara?                                        – Centrul de la Timișoara va sprijini creșterea companiei Visteon în dezvoltarea colaborărilor cu clienți precum: BMW, Mercedes, Porsche și Jaguar Land Rover.

– Dacă ar fi să prezentați compania Visteon în trei cuvinte, care ar fi acelea?
– Incitantă, dinamică și rapidă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *