Închidere sau reorganizare?

ACS Poli Timisoara 3

A căzut cortina peste ediţia 2015-2016 a Ligii I, una de tristă amintire pentru fotbalul timişorean. ACS Poli a retrogradat în eşalonul secund după o stagiune în care cuvântul de ordine a fost amatorismul.

Au fost făcute multe greşeli, în special în iarnă, când a plecat o echipă întreagă şi a fost adusă alta, luată de pe DVD-uri. De asemenea, cantonamentul din Turcia, efectuat cu un număr redus de jucători, incluzând juniori şi accidentaţi, a fost ratat. A contat, desigur, şi lipsa unui preparator fizic, la fel cum nici desele schimbări de antrenor principal nu au făcut bine colectivului.

Trecând peste toate astea, căci ele nu mai contează acum, vine marea întrebare. Ce urmează? Răspunsul îl vom afla, probabil, săptămâna viitoare, după alegerile locale.

Cum ACS Poli a fost, să ne aducem aminte, un proiect iniţiat în 2012, an electoral, la fel de bine ne putem aştepta ca el să moară acum, la patru ani distanţă de la mutarea nou-promovatei AC Recaş pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Puţini sunt cei care mai agreează „jucăria” actualului primar, astfel că schimbarea puterii pe plan local ar putea duce la închiderea unui club care are la activ două sezoane de „A” şi tot atâtea de „B”.

Aşadar, a cincea stagiune este pusă sub semnul întrebării, mai ales că finanţarea din bani publici nu mai este posibilă, cel puţin nu în varianta actuală, ne spune Curtea de Conturi. Iar la datoriile deja existente se vor acumula altele şi totodată trebuie stabilit bugetul pentru ediţia următoare, una cu o singură serie în Liga a II-a şi cu 42 de meciuri, multe dintre ele în cealaltă jumătate de ţară. La fel de important, drepturile TV vor avea o valoare simbolică, milionul de euro fiind la un eşalon distanţă.

Actualii angajaţi ai clubului timişorean, am aflat de la două surse, ştiu că activitatea va continua. Şi Ionuţ Popa spune acelaşi lucru, semn că au fost oferite asigurări în acest sens. Dacă este într-adevăr aşa, nu ne rămâne decât să ne pregătim pentru derby-ul dintre Poli şi… Poli!

Una, cea mutată de la Recaş, este slăbită după plecările mai multor jucători, exodul continuând în aceste zile şi impunând, probabil, o reorganizare bazată şi pe tineri din propria pepinieră. Cealaltă, susţinută de galeria viola, are în vizor câţiva fotbalişti interesanţi pentru prima participare în „B”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *