Începe reabilitarea clădirii Colegiului „E. Ungureanu” din Timișoara

ungur 1 1

Contractul pentru reabilitarea celui mai important liceu cu profil tehnic din vestul României, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara, va fi semnat zilele următoare de către primarul Dominic Fritz. Licitația pentru proiectarea și execuția reabilitării clădirii istorice a fostei școli de arte și meserii, construită în 1900, în valoare de 18 milioane de lei din fonduri europene, s-a finalizat cu alegerea unui consorțiu.

„Avem în Piața Huniade două licee cu o însemnate mare pentru istoria, dar și viitorul, de inovație în inginerie a Banatului: Colegiul Tehnic I.C. Brătianu și Colegiul Tehnic E. Ungureanu. La Liceul Brătianu lucrările de renovare se vor finaliza în acest an, iar la Colegiul Ungureanu în 2023. Aici învață viitori experți în automatizări, telecomunicații sau instalații electrice și merită condiții bune de educație și acces la o infrastructură educațională de înaltă clasă”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, obiectivele acestui contract sunt: achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, creşterea accesibilităţii la serviciile educaţionale. Contractul de finanțare a fost semnat la 18 decembrie 2019. Valoarea totală a proiectului este de 32.948.274,33 lei, TVA inclus, valoarea eligibilă – 29.336.879,86 lei iar valoarea nerambursabilă – 4.732.038,70 lei.

Valoarea estimată a contractului  pentru proiectare și execuție a fost de 20.354.327,97 lei fără TVA, fiind depuse trei oferte. Valoarea contractului este de 17.982.510 lei fără TVA, iar durata de realizare de 21 de luni (trei luni proiectare și 18 luni execuție), de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

În cadrul contractului, la partea de poiectare: se va actualiza documentația tehnico – economică, se va asigura asistența tehnică din partea proiectantului pe parcursul lucrărilor, se va întocmi auditul energetic final. Se va efectua întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor, inclusiv pentru avizul ISU, respectiv Scenariu de securitate la incendiu; întocmirea proiectului așa cum a fost construit (as built); audit energetic, expertiză termică și energetică, documentarea informațiilor pentru Cartea tehnică a construcției, inclusiv documentarea instrucțiunilor de exploatare. Lucrările de construcții-montaj, care vor fi realizate vor avea termen de garanție de minimum cinci ani.

Oferta declarată câștigătoare a fost depusă de Asocierea SC CONSTRUCTIM SA – lider, SC EXTRA-PROMPT SRL și SC ATELIERUL ARHITEXT SRL, având  ca subcontractanți CBM ELPRO INSTAL SRL; PRODAO-ING SRL, BICONECT SRL.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Începe reabilitarea clădirii Colegiului „E. Ungureanu” din Timișoara

  1. In aceasta Cladire in ani 60 a fost Grupul Scolar Electromotor unde am invatat 3 ani meseria de Lacatus Mecanic ,o meserie care in Canada a fost Foarte apreciata de Compania unde am lucrat si ca Electician (in Rominia la Statii de Pompare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.