Începe dezinsecţia aeriană la Timişoara

O nouă acţiune de dezinsecţie la Timişoara

Începând cu data de 13.06.2019 se vor executa servicii de dezinsecţie aeriană în municipiul Timişoara.

Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor  de dezinsecţie este substanţa K’Othrine Profi EC 250, substanţa activă Deltamethrin. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării acestora, respectiv scoaterea stupilor în afara ariei de stropire. În caz contrar, primăria şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate.

Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în conformitate cu legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, se face un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

Citeşte şi: Peste o sută de timișoreni la spital

Totodată, se amintește că pe raza municipiului Timişoara constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

* neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;

* neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) etc;

* neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Timişoara, prin operatori în domeniu; neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi;

* executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare, precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Începe dezinsecţia aeriană la Timişoara

  1. Pe cît facem pariu că acțiunea se amînă pentru luna decembrie pentru că pilotul trebuie și el să plece la adunatul fînului ! Că vremea e ploioasă !

  2. Bună locuiesc in Ghiroda nouă,ne devora tintarii, insectele, în fiecare an fac sesizare la Primăria Timișoara,dar domnul Primar Robu îmi trimite adresă că nu are contract cu Deraton,suntem plătitori de taxe și impozite!!

Lasă un răspuns