Începe curățenia de primăvară. Ce trebuie să facă timişorenii

Operatorul public de salubrizare Retim Ecologic Service S.A. va organiza și desfășura acţiunea ecologică de curăţenie generală de primăvară, în perioada 16 aprilie – 13 mai 2018. În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor.

În conformitate cu prevederile art. 94 din HCLT 143/2016 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timişoara şi a indicatorilor de performanţă ai Serviciului de Salubrizare:

(1) Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici scoaterea şi depozitarea pe domeniul public în cadrul acţiunilor ecologice (curăţenia generală de primăvară), de deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte); (2) Este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, a deşeurilor vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice (curăţenia generală de primăvară) mai devreme de o zi faţă de cea în care este programată colectarea, precum şi după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara; (3) Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice.

În cazul nerespectării acestor prevederi, se vor aplica sancțiuni contravenționale cuprinse între 500 lei și 2.000 lei.

Cetățenii posesori de autoturisme sunt atenționați ca, în ziua programată pentru ridicarea deșeurilor, să permită accesul utilajelor Retim Ecologic Service S.A. la depozitele formate, în vederea colectării eficiente a acestora. Deşeurile vegetale mărunte şi/sau frunze vor fi colectate în saci de plastic şi vor fi depozitate la bordura carosabilului, în ziua planificată pentru acţiunea de curăţenie de primăvară.

Aruncarea sau abandonarea oricăror tipuri de deşeuri pe domeniul public în afara perioadei curăţenie de primăvară va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 500 și 1.000 lei pentru persoane fizice şi 1.000 și 2.500 lei pentru persoane juridice.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii pot consulta pagina de internet a operatorului, www.retim.ro, și pagina de internet a Primăriei, www.primariatm.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Începe curățenia de primăvară. Ce trebuie să facă timişorenii

Lasă un răspuns