Casa Studenţilor din Timişoara, la „mila” Episcopiei romano-catolice

casa studentilor

Sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara se găseşte în clădirea aparţinând Episcopiei romano-catolice, aflându-se într-o stare deplorabilă, fiind departe de ce şi-ar dori studenţii şi angajaţii instituţiei.

Toate renovările care s-au efectuat în ultimii ani s-au realizat cu sprijinul sponsorilor. Chiria pe care o revendică Episcopia romano-catolică pentru acest spaţiu a fost plătită de Ministerul Tineretului şi Sportului cu intermitenţe. În ultimul timp, conducerea instituţiei s-a aflat în imposibilitatea de a-şi plăti obligaţiile contractuale către episcopie, deoarece ministerul de resort nu a trimis banii necesari.

Vlad Gârboni, directorul Casei de Cultură a Studenţilor, a declarat că a avut şansa să beneficieze de foarte multă înţelegere din partea proprietarilor clădirii, care nu de puţine ori au fost alături de studenţi. Cu toate că reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului au promis că vor rezolva situaţia, lucrurile au fost lăsate să treneze.

Anul acesta, directorul instituţiei s-a întâlnit cu Ioana Bran, ministrul tineretului şi sportului, solicitând bani pentru chirie, investiţii şi pentru pregătirea evenimentelor ce vor organizate de „Timişoara Capitală Cultural Europeană”. Din păcate, Ioana Bran a precizat că ministerul nu dispune de bani mai mulţi, iar bugetul pentru acest an este de 190.000 de lei.

Ajutor de la municipalitate

Anul trecut, Primăria Timişoara a reprimit în patrimoniu şapte cinematografe, municipalitatea intenţionând să atribuie unul dintre cele şapte spaţii Casei Studenţilor. „Important e să primim un sediu cât mai central, în care să nu fim nevoiţi să investim foarte mult. Primăria va trebui să ţină cont că o parte dintre cursurile de la Facultatea de Muzică şi Teatru se desfăşoară la noi, deci vom avea nevoie de spaţii ample”, a punctat Vlad Gârboni, directorul instituţiei.

Locaţia alesă de edilul-şef trebuia să fie nominalizată iniţial până la sfârşitul lui ianuarie, apoi termenul a fost prelungit, însă nici până la ora actuală aceasta nu a fost desemnată. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, invocă problema proceselor-verbale de predare-primire, motivând că unele dintre cinematografe încă au chiriaşi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *