Începe construirea unui nou corp de clădire la una dintre cele mai căutate școli din Timișoara

generala 16 timisoara

În urmă cu trei ani, elevii claselor pregătitoare și din clasele I, aparținând Școlii gimnaziale nr. 16 ”Take Ionescu” au fost mutați în clădirea la fostul Liceu Energetic din Timișoara – Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I”.

Atunci se vorbea despre construirea în curtea unității de învățământ de pe strada București a unui imobil care să cuprindă opt clase. Inițial, părinții copiilor din opt clase care au fost mutați pe strada Lorena, au protestat, fiind nemulțumiți de condițiile aferente.
premii renasterea septembrie
Decizia a fost luată astfel încât elevii să meargă la școală doar de dimineață. Cei care fost mutați pe Lorena ar fi urmat să studieze acolo în următorii doi ani, potrivit unui proiect de hotărâre.

Copiilor li s-a pus la dispoziție un spațiu de la parterul Căminului 2, în suprafață de 474 metri pătrați, care a fost reabilitat, igienizat și dotat. Dar și în aceste condiții sălile de clasă sunt foarte mici.

CITEȘTE ȘI: Lucrările la Autostrada Lugoj – Deva au trecut la o nouă etapă

Au trecut trei ani, însă în curtea Școlii gimnaziale nr. 16 ”Take Ionescu” nu s-a petrecut nimic. În iulie 2017, Mihai Pârvulescu, fostul director al unității de învățământ, a precizat că guvernul a aprobat suma de 3,7 milioane de lei pentru construirea noului corp de clădire.

Din cauza birocrației lucrările au fost întârziate, de-abia acum semnându-se contractul de execuție cu societatea de construcție.

Rodica Marinescu, actuala directoare a Școlii gimnaziale nr. 16 ”Take Marinescu”, ne-a precizat că a fost anunțată de reprezentanții primăriei despre semnarea contractului și acum așteaptă cu nerăbdare începerea lucrărilor.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, firma care se va ocupa de construirea clădirii este SC RAMFI INSTAL SRL, iar valoarea contractului se ridică la suma de 2.259.150 de lei fără TVA. Durata de execuţie este de 16 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

CITEȘTE ȘI: Semnal de alarmă: România se cutremură! După pesta porcină, ”tuta absoluta” face ravagii

Finanţarea se face în principal prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020 (valoarea estimată iniţial, înainte de licitaţie, era de 3.857.954,61, ceea ce însemna o valoare a finanţării de la bugetul de stat de 3.619.743,19 lei).

Se vor executa lucrări de extindere la două corpuri nou propuse, având unregim de înălţime compus din parter plus două etaje.

Corpul nou va fi situat pe latura de vest a clădirii existente, care va avea un parter, ce va cuprinde zona de acces în şcoală, scara de acces de la parter la etajul II, două săli de clasă, coridor de acces la clase, grup sanitar destinat persoanelor cu handicap locomotor și un spatiu pentru depozitare.

La etajul întâi se va găsi un grup sanitar, continuarea casei scarii spre etajul al doilea, două săli de clase, coridor acces, două cabinete de specialitate.

Etajul al doilea va dotat cu un grup sanitar, două săli de clasă, coridor de acces, cabinet profesori.

Corpul al treilea, situat pe latura de est a clădirii existente, va avea sală de sport cu anexele necesare (vestiar, grup sanitar, cabinet profesor, depozit materiale sportive) și un spaţiu pentru montarea unui lift.

La etajul întâi se vor găsi două săli de clasă, coridor de acces, cabinet pentru profesori.

Etajul al doilea va avea în vedere extinderea cantinei şi a sălii de festivităţi, amenajareaunui grup sanitar, spaţiu pentru casa scării şi descărcare lift (cantina).

Se vor executa lucrări de extindere a şcolii şi realizarea de instalaţii electrice, termice, sanitare, edilitare, dar și de securitate la incendiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *