Încep primele probe de bacalaureat

bacalaureat

Luni încep primele probe din cadrul examenului naţional de bacalaureat. Sunt cele de evaluare a competenţelor, care se desfăşoară în perioada 12 – 22 februarie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, la acest examen s-au înscris 4.466 de candidaţi: Dintre aceştia, 4.339 provin din promoţia actuală, forma de învăţământ de zi, 99 de la seral şi 28 de la frecvenţă redusă.

În judeţul Timiş sunt organizate 55 de unităţi de învăţământ liceal, în care se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale.

În zilele de 12 și 13 februarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probă la care s-au înscris 3.970 candidați din Timiș. În 14 și 15 februarie, liceenilor le vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, probă la care s-au înscris 160 de candidați.

În zilele de 16, 19 și 20 februarie vor urma probele de evaluare a competențelor digitale, la care s-au înscris 3.726 candidați din cel mai vestic județ al țării. Ultima testare va avea loc în zilele de 21 și 22 februarie, când va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, probă la care s-au înscris 3.799 candidați din Timiș.

Probele scrise vor fi susţinute la vară, prima testare, cea de la limba și literatura română, fiind programată în 25 iunie. Proba la limba și literatura maternă este programată în 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, în 27 iunie.

Proba la alegere a profilului și specializării va fi susţinută în data de 28 iunie. Rezultatele vor fi afişate în 4 iulie, până la ora 12, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12 și 16. Rezultatele finale vor publicate în 9 iulie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *