Mai puține reparații, mai multe investiții. Președintele CJT Călin Dobra nu mai vrea să arunce banii pe lucrări de mântuială

buget cjt

Nemulțumit de modul în care au fost cheltuiți banii publici în 2017, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a anunțat că, în acest an, aceștia vor fi altfel repartizați.

Deși bugetul avut în vedere (și care urmează a fi votat luni) este cu circa 30 de milioane de lei mai mic decât cel din anul precedent, instituțiile publice aflate în subordinea CJT vor primi aproximativ tot atâția bani ca și în 2017, cu deosebirea că nu vor mai fi alocați pentru reparații, cum s-a întâmplat în trecut, ci doar pentru investiții.

”Dacă în 2017, sumele acordate Spitalului județean erau de 20 de milioane, anul acesta se dau 23 pentru investiții”, a dat un exemplu Călin Dobra, care a ținut să specifice faptul că acest segment va fi , de acum încolo, controlat de CJT, pentru evitarea risipei de fonduri.

Aproape 100 de milioane de lei vor merge către lucrările la infrastructura drumurilor județene, 220 de milioane se vor îndrepta către cultură (dintre care zece pentru proiecte culturale), aproape trei milioane vor fi alocate pentru sport, cultele vor primi două milioane plus încă alte 18 reprezentând plata contribuțiilor pentru personalul neclerical, sectorul de asistență socială va primi peste 200 de milioane de lei plus încă nouă pentru investiții, Spitalul județean va primi aproape patru milioane, iar Institutul Oncongen, zece.

Nu vor fi însă uitate nici reabilitarea Liceului ”Iris”, cele opt bazine de înot din județ, căminele de bătrâni de la Comloșu Mare și Jimbolia, dotarea ISU Banat, precum și construirea unui sediu pentru situații de urgență la Făget.

Totodată, în afara bugetului, în anul 2018 se vor efectua investiții la Deponeul Ghizela – finalizarea Celulei 2 filtru de aer în sumă de aproximativ nouă milioane de lei.

În cadrul conferinței de presă în care a fost prezentată lista cu principalele direcții în care se va împărți bugetul pe anul în curs, președintele CJT Călin Dobra a ținut să puncteze câteva aspecte privind proiectul Timișoara – Capitală Culturală.

”Am făcut un apel către toate partidele politice de a nu transforma acest proiect într-o dispută politică, iar astăzi, fac un apel administrativ pentru toți cei care încearcă să îl fure.

Eu sunt mulțumit de echipa de conducere a Asociației și nu sunt de acord cu formarea de alte comisii de monitorizare a acesteia”, a transmis Călin Dobra, care, însă, a ținut să adauge și faptul că, pentru a evita alte dispute, și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană va trebui să depună proiecte ca orice altă entitate culturală pentru obținerea de finanțări nerambursabile de la CJT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai puține reparații, mai multe investiții. Președintele CJT Călin Dobra nu mai vrea să arunce banii pe lucrări de mântuială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *