Centru internaţional de colectare a mierii, în Banat

Calitatea mierii româneşti a determinat investitorii francezi să facă demersurile în vederea amenajării unui depozit de preluare a produselor apicole la Mehadia, în judeţul Caraş-Severin.

Preşedintele Cooperativei „Prisăcarii Hercules”, Ion Bărbuţ, a precizat că în urma participării repetate la târgurile internationale “Săptămâna Verde” de la Berlin, alături de specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, investitorii francezi sunt interesaţi să preia mierea din întreaga zonă de vest şi sud a României.

Potrivit preşedintelui cooperativei, Ion Bărbuţ, „Prisăcarii Hercules” a achiziţionat un teren pe raza comunei cărăşene pe care urmează să se amenajeze o hală pentru logistică.

Depozitul de la Mehadia va avea o capacitate de depozitare de aproximativ 300 de tone de produse apicole şi va fi dotat şi cu un laborator modern pentru determinarea calităţii mierii, a mai spus acesta.

Ion Bărbuţ a precizat că, autorităţile locale şi judeţene sunt încântate de proiect şi dispuse să-şi acorde sprijinul pentru concretizarea investiţiei din comuna Mehadia ce are ca termen de finalizare sfârşitul anului 2018, scrie radioresita.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns