Centru internaţional de colectare a mierii, în Banat

Mierea românescă se scumpește din cauza secetei | Cât ajunge să coste un borcan

Calitatea mierii româneşti a determinat investitorii francezi să facă demersurile în vederea amenajării unui depozit de preluare a produselor apicole la Mehadia, în judeţul Caraş-Severin.

Preşedintele Cooperativei „Prisăcarii Hercules”, Ion Bărbuţ, a precizat că în urma participării repetate la târgurile internationale “Săptămâna Verde” de la Berlin, alături de specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, investitorii francezi sunt interesaţi să preia mierea din întreaga zonă de vest şi sud a României.

Potrivit preşedintelui cooperativei, Ion Bărbuţ, „Prisăcarii Hercules” a achiziţionat un teren pe raza comunei cărăşene pe care urmează să se amenajeze o hală pentru logistică.

Depozitul de la Mehadia va avea o capacitate de depozitare de aproximativ 300 de tone de produse apicole şi va fi dotat şi cu un laborator modern pentru determinarea calităţii mierii, a mai spus acesta.

Ion Bărbuţ a precizat că, autorităţile locale şi judeţene sunt încântate de proiect şi dispuse să-şi acorde sprijinul pentru concretizarea investiţiei din comuna Mehadia ce are ca termen de finalizare sfârşitul anului 2018, scrie radioresita.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *