Încep lucrările la Pasajul și Podul Solventul (foto)

olve 1

„Pentru mine, Solventul, deși știu toată istoria legată de acest nume, de căderea combinatului și de toate promisiunile neîndeplinite, înseamnă viitor.

Primul pod construit după Revoluție, o construcție îndrăzneață, din punct de vedere tehnic și al soluțiilor de mobilitate, cu linii de tramvai, trasee pietonale și piste de biciclete, o legătura între cartierele Ronaț-Blașcovici cu cartierele Iosefin și Șagului și închiderea completă a unui inel de circulație care va elibera orașul de trafic greu.

olve 2

La Solventul sunt două proiecte de importanță strategică pentru oraș și ambele au evoluat. Podul, pentru care în prezent sunt evaluate oferte de proiectare, și Pasajul, care urmează să obțină zilele acestea autorizația de construire și de începere a lucrărilor”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Pasajul va avea o lungime de 87,09 metri, vor fi modernizați 726 de metri de stradă, rampele vor avea 259 de metri, linia de tramvai dublă va avea 424 de metri, pistele de bicicliști se vor întinde pe 1.355 de metri, trotuarele pe 1.877 de metri, iar spațiile verzi pe 5.534 mp.

olve 3

Proiectul va fi executat în termen de doi ani de o asociere formată din Spic Internazionale (lider/ Italia) – Pod-Proiect (Iași) – Sylc Con Trans (Arad) pentru suma de 23 de milioane de euro.

Proiectul a fost ajustat

Reprezentanții municipalității au solicitat modificarea vechiului proiect, pentru că trotuarul și pista de biciclete erau foarte înguste. Astfel, această zonă a fost lărgită de la doi la 2,5 metri, iar partea carosabilă o bandă de trei metri și una de 3,5 metri.

olve 4 1

Proiectul a fost acordat cu cele ale viitorului bulevard Solventul și cu cele care se vor dezvolta pe Strada Gării și Calea Bogdăneștilor.

Mărimea sensului giratoriu a fost crescută, linia de tramvai va trece prin exteriorul acestuia, iar în interiorul pasajului vor exista piste de biciclete pe ambele sensuri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *