Alertă meteo de vreme rea. ANM a emis un cod portocaliu de furtuni în cea mai mare parte a țării

harta 35

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină valabil pentru cea mai mare parte a țării.

Codul intră în vigoare joi, la ora 12.00 și este valabil până vineri, la ora 06.00, potrivit ANM.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Mai mult, de la ora 21.00 va intra în vigoare un cod portocaliu de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină, valabil pentru județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

De asemenea, a fost emisă și o informare meteorologică pentru estul, sud-estul țării și pentru zonele montane.

Astfel, în perioada 6 august, ora 10.00 – 7 august, ora 10.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

 

stirileprotv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *