Încep lucrările la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”

Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și execuție a reabilitării clădirii  istorice a fostei școli de arte și meserii, construită în 1900. Contractul, în valoare de 18 milioane de lei din fonduri europene a fost câștigat de un consorțiu de firme. Contractul de finanțare a fost semnat la 18 decembrie 2019, iar valoarea totală a proiectului este de 32.948.274,33 lei, TVA inclus, valoarea eligibilă fiind de 29.336.879,86 lei şi valoarea nerambursabilă de 4.732.038,70 lei.

CITEȘTE ȘI: Camp de baschet la Timişoara

Valoarea contractului este de 17.982.510 lei fără TVA, iar durata de realizare este de 21 de luni (trei luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție), de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. În urma licitației, acesta a fost câștigat de consorțiul de firme format din Constructim (lider) – Extra-Prompt, Atelierul Arhitext, care vor lucra cu subcontractanții CBM Elpro Instal, Prodao-Ing și Biconect.

„Copiii Timișoarei merită să învețe în școli decente, iar fondurile europene sunt o șansă pentru a reabilita și dota cât mai multe unități de învățământ din oraș. Infrastructura educațională merită toată atenția noastră, după ani în care multe grădinițe, școli și licee au fost lăsate în paragină. Avem deja lucrări începute la mai multe școli din oraș, avem bani prevăzuți în buget și vom depune în continuare proiecte pentru a atrage finanțări nerambursabile atât pentru refacerea, cât și pentru extinderea rețelei educaționale din Timișoara”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În cadrul contractului proiectarea va viza actualizarea documentației tehnico-economice, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe parcursul lucrărilor, întocmirea auditului energetic final; actualizarea documentației tehnico-economice; întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor, inclusiv pentru avizul ISU respectiv scenariul de securitate la incendiu; întocmirea proiectului așa cum a fost construit (as built); audit energetic, expertiză termică și energetică, documentarea informațiilor pentru Cartea tehnică a construcției, inclusiv documentarea instrucțiunilor de exploatare.

Lucrările de construcții-montaj care vor fi realizate vor avea termen de garanție de minimum cinci ani.

Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, obiectivele acestui contract sunt achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii și creşterea accesibilităţii la serviciile educaţionale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns