Încep lucrări și pe Bulevardul Sudului: va avea două benzi pe sens, piste de biciclete, trotuare, 215 locuri de parcare şi spaţii verzi

sudului

Primăria Timișoara a predat, joi, amplasamentul pentru un nou șantier care se va deschide în oraș. Este vorba despre lucrări de modernizare și extindere care se vor efectua pe Bulevardul Sudului, un drum amplasat în zona de sud-est a municipiului Timişoara, care face legătura între bulevardul Liviu Rebreanu și Mareșal Constantin Prezan, având o lungime de 538 de metri.

Lucrările vor cuprinde: asigurarea unei lățimi a prospectului stradal cuprinsă între 31-35 de metri cu două benzi de circulație pe sens; amenajarea trotuarelor de 2-2,50 metri, cu o suprafață totală de 3.220 mp; amenajarea pistelor pentru biciclete la o lățime de 1-1,50 metri, având o suprafață totală de 1.510 mp; amenajarea de zone verzi de 1-1,50 m, cu suprafața totală de 1.620 mp; amenajarea de parcări (215 locuri), cu o suprafață totală de 2.780 mp; amenajarea a două benzi de circulație pe sens, cu o suprafață de 8.679 mp.

Structura rutieră va avea o grosime de 68 cm, în mai multe straturi: strat de fundație din balast de 30 cm grosime, strat de balast stabilizat cu ciment de 20 cm grosime, strat de bază din anrobat bituminos AB31,5 de 8 cm grosime, strat de legătură din BAD22,4 de 6 cm grosime, strat de uzură din BA16 de 4 cm grosime.

Vor fi modernizate rețelele edilitare: alimentare cu apă, conducte de canalizare, rețea de contact pentru troleibuze, canalizație subterană pentru rețele de telecomunicații, iluminat public. Valoarea contractului se ridică la 9.099.289 de lei fără TVA, executantul este SC Porr Construct SRL, iar durata șantierului va fi de 10 luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Încep lucrări și pe Bulevardul Sudului: va avea două benzi pe sens, piste de biciclete, trotuare, 215 locuri de parcare şi spaţii verzi

Lasă un răspuns