Protest față de chinuirea și uciderea animalelor. Se solicită decretarea Stării de Urgență Climatică!

ziua ursului

Sâmbătă, 11 iulie, între orele 17.30 – 19.30,  Green Vegan organizează o manifestare publică în fața MinisteruluiMediului, Apelor și Pădurilor prin care câteva zeci de persoane vor solicita declararea oficială, de către minister sau Guvern, a Stării de Urgență Climatică!

CITEȘTE ȘI: Încep lucrări și pe Bulevardul Sudului: va avea două benzi pe sens, piste de biciclete, trotuare, 215 locuri de parcare şi spaţii verzi

De asemenea, protestatarii vor atrage atenția asupra gestionării inadecvate a pădurilor din România care în continuare au mult de suferit din cauza unei protecții precare, ceea ce afectează grav atât clima cât și biodiversitatea din țara noastră.

Totodată vor cere ca Guvernul să nu mai susțină financiar industria cărnii și a lactatelor din cauza modului în care sunt tratate animalele crescute pentru a furniza lapte sau carne.

Un alt punct al protestului se referă la uciderea nejustificată a unor urși în ultimele săptămâni și se va solicita anularea tuturor cotelor de vânătoare stabilite anual de către minister!

“Puiul de urs șchiop „Guleratul” care devenise o mascotă a unei zone turistice din Predeal și care mereu a avut comportamente pașnice și care fugea de oameni, a fost ucis în mod nejustificat pe baza unei decizii a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Iar declarațiile publice făcute de către purtătorul de cuvânt al ministerului, dl. Mihai Drăgan, sunt șocante și trădează o incompetență crasă și o mentalitate favorabilă uciderii animalelor. Domnia sa a susținut împușcarea ursului și nu a fost în favoarea relocării lui în rezervația de la Zărnești sau a altor măsuri specifice unor state civilizate. Acest om nu are ce căuta în poziția pe care o ocupă acum pentru că nu are o gândire orientată spre protecția, ci spre uciderea animalelor. Dacă a exprimat puncte de vedere personale va trebui demis, iar dacă lucrurile exprimate de către domnia sa reflectă poziția oficială a ministerului, atunci demisia va deveni responsabilitatea ministrului Costel Alexe”, se arată într-un comunicat trimis de organizatori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns