Încep deratizarea și dezinsecția în Timișoara

Primăria Timișoara reîncepe acțiunile de deratizare

Primăria Timişoara, în baza contractului subsecvent nr. 40/5.04.2019 încheiat cu S.C. CORAL IMPEX SRL Ploieşti, aduce la cunoștința locuitorilor că începând de miercuri (10.04) se vor executa servicii de deratizare şi dezinsecţie pe domeniul public al municipiului.

CITEȘTE ȘI: Cea mai mare tranzacţie din agricultură în 2019: Un mare producător cumpără 420 hectare de teren în Timiş

Produsele utilizate sunt: K-OTHRINE PROFI EC 250 având substanţa activă deltametrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi; VECTOBAC WG având substanţa activă bacillus thurigiensis israeliensis, pentru combaterea larvelor; DERATION PELLET având substanţa activă Bromadiolone, pentru combaterea rozatoarelor. Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Se face un apel la crescătorii de albine din municipiul Timişoara să reducă pe cât posibil zborurile acestora, deoarece cele aflate în zbor pot fi afectate. Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale, iar personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent DDD, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, toţi cetăţenii municipiului sunt rugați să ia măsuri urgente pentru efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi combaterea muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

Totodată, timișorenilor li se reamintesc mai multe contravenții, care se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice următoarele fapte: neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor; neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) etc; neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu; neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi; executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *