Cea mai mare tranzacţie din agricultură în 2019: Un mare producător cumpără 420 hectare de teren în Timiş

Cum va fi anul agricol 2023? Grâul şi rapiţa arată foarte bine. Situaţia în vestul ţării

Compania Agro Nevada Tim, controlată de antreprenorul Mateiu Corvin Petru, a achiziţionat 420 de hectare de teren în localitatea Ciacova, judeţul Timiş, la un preţ mediu unitar de 8.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii, citate de Ziarul Financiar.

Aceasta este, conform datelor ministerului, cea mai mare tranzacţie din agricultură în 2019.

CITEȘTE ȘI: Doi kilometri rămași din lotul IV al autostrăzii Lugoj-Deva. Cum se lucrează pe Dealul liliecilor (video)

Cumpărătorul este unul dintre cei mai mari producători agricoli din Banat, cu peste 9.000 de hectare. Compania este prezentă pe piaţă din 2008, cu activităţi în cultivarea cerealelor, oleaginoaselor şi leguminoaselor.

Tranzacţia are o valoare totală de circa 3,4 milioane de euro şi duce portofoliul companiei Agro Nevada Tim spre 10.000 de hectare.

Suprafaţa de teren preluată, situată în extravilanul localităţii Ciacova, judeţul Timiş, a fost achiziţionată de la australianul Samir Abboud, care deţine compania Campello, cu activităţi tot în domeniul agriculturii.

CITEȘTE ȘI: Un bloc cu 32 de apartamente destinate tinerilor se va construi într-o localitate timișeană

Agro Nevada Tim, companie cu venituri de peste 40 de milioane de lei (8,5 milioane de euro) şi un profit de 1,2 milioane de euro în 2017, s-a evidenţiat şi în anii precedenţi prin achiziţiile făcute. Anul trecut, Mateiu Corvin Petru a cupărat 85 de hectare în localitatea Voiteg, judeţul Timiş, cu peste 550.000 de euro.

O tranzacţie prin care antreprenorul român s-a făcut remarcat a fost achiziţia a circa 260 de hectare de teren în 2016, pentru care a plătit peste 2,4 milioane de euro. Preţul de achiziţie atunci a fost de peste 9.000 de euro pe hectar.

Tranzacţiile avizate în acest an de Ministerul Agriculturii au avut de la un preţ mediu/hectar de aproximativ 5.000 de euro. Anul trecut, Timişul s-a aflat în topul judeţelor cu cel mai mare număr de tranzacţii cu terenuri agricole. Cele mai scumpe terenuri agricole au fost tranzacţionate în judeţul Arad, preţul pe hectar ajungând la 16.800 de euro, de aproape trei ori mai mult decât în Timiş, conform mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *