Un bloc cu 32 de apartamente destinate tinerilor se va construi într-o localitate timișeană

deta 8

Orașul Deta a obținut mai multe finanțări din surse atrase pentru investiții din categoria celor social-culturale. Astfel, se continuă cu etapa a II-a la Piața Agroalimentară, respectiv cu amenajarea curții – pavaje, mobilier, utilități și alte dotări. Obiectivul dispune de 150.000 de euro, sumă obținută prin Programul Operațional Regional (POR). Tot din același program au fost primite fonduri în valoare de 350.000 de euro pentru anveloparea termică a patru blocuri de locuințe.

petru roman primar detaPrimăria a emis autorizația de construire pentru reabilitarea termică, extinderea, modernizarea și dotarea grădiniței cu program prelungit, în care învață 200 de preșcolari. Pentru această investiție este disponibilă, din fonduri europene, suma de 3,5 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Doi kilometri rămași din lotul IV al autostrăzii Lugoj-Deva. Cum se lucrează pe Dealul liliecilor (video)

Casa de cultură a orașului, care va fi edificată în parcul central, este finanțată din surse guvernamentale prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Valoarea investiției este de 6 milioane de lei, iar faza în care se află este cea de dispoziție de începere a lucrărilor, executantul fiind stabilit, dar lipsind deocamdată avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

După ce edilii au realizat, prin Agenția Națională a Locuinței (ANL), un bloc cu 16 apartamente pentru beneficiari din sănătate, un alt bloc cu 32 de unități locative este prevăzut să se construiască pentru tineri, tot prin această agenție.

Un proiect a fost depus spre finanțare din fonduri regionale pentru modernizarea iluminatului public, acesta fiind în evaluare, alte două fiind în așteptare.

Este vorba de construirea a 12 locuințe sociale și de realizarea de drumuri și accese. La Ministerul Dezvoltării se află depusă o cerere în vederea obținerii de finanțare pentru un nou bloc de locuințe sociale cu 32 de apartamente, care urmează să fie amplasat în zona Târgu Mare.

În intenția autorității orășenești, după cum a declarat primarul Petru Roman (foto) se află și construirea unei creșe, a unui cămin pentru bătrâni și a unei cantine sociale în zona Termal.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *