Incendiul din Club Colectiv. Două tinere au murit la spital. Numărul decedaților a ajuns la 29

Alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală au decedat, duminică, una la Spitalul de Arşi şi cealaltă la Bagdasar, numărul morţilor ajungând astfel la 29, a declarat pentru MEDIAFAX Raed Arafat. Legiştii vor face duminică primele autopsii, pe aproximativ 20 dintre trupurile neînfleţite ale victimelor incendiului din clubul Colectiv, dintre cele care au fost identificate, şi, odată încheiată cercetarea la faţa locului, procurorii vor începe audierile.

UPDATE 13:30

Trei persoane s-au prezentat duminică la sediul Poliției Capitalei pentru a fi audiate în calitate de martori în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, soldat cu 29 de decese.

UPDATE 13:10: La Spitalul de Arși, mai sunt 27 de persoane internate după incendiu. Dintre acestea, 14 sunt relativ stabile, trei se află în stare critică. Medicii nu au probleme cu personalul, pentru moment, a transmis corespondentul Realitatea TV.

Alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală au decedat, duminică, una la Spitalul de Arşi şi cealaltă la Bagdasar, numărul morţilor ajungând astfel la 29, a declarat pentru MEDIAFAX Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a precizat că este vorba despre două femei, care erau în stare critică.

Decesul a survenit duminică dimineaţă.Astfel, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de vineri seară din clubul Colectiv a ajuns la 29. Alte peste 140 de persoane sunt spitalizate.

UPDATE 11:16 Doisprezece pacienţi răniţi în incendiul din Colectiv se află în Spitalul Militar, din care 11 la ATI, unul fiind intubat şi cinci în stare critică, cu arsuri de căi respiratorii superioare, a declarat comandantul SMC, Florentina Ioniţă Radu, adăugând că medicii au operat 12 ore încontinuu.

UPDATE 11:10 Nouă dintre cele 24 de persoane internate la Spitalul Universitar în urma incendiului din Clubul Colectiv sunt în stare critică, au anunţat medicii, duminică dimineaţă.

Guvernul a decretat trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 28 de morți și peste 150 de răniți.

35 de victime ale incendiului din clubul Colectiv se luptă pentru viaţa lor. Însă medicii sunt încă rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale tinerilor.

Cei mai mulţi au arsuri de gradul 1, 2 şi 3 pe suprafeţe mari ale corpului. În total, peste 180 de răniţi au ajuns la 12 spitale din Capitală, peste 160 au rămas internaţi. 52 de răniţi sunt în continuare internaţi la Spitalul de Arşi din Capitală şi la Spitalul Universitar. Zece dintre ei sunt în stare foarte gravă.

„Prognosticul este destul de rezervat şi de prost pentru că au arsuri întinse ca suprafaţă corporală dar mai urât au arsuri de extremitate cefalică şi cu mare probabilitate arsuri de căi aeriene”, a spus ADRIAN STĂNCULEA, purtător de cuvânt Spitalul de Arşi.

La Spitalul Universitar, zece pacienţi sunt internaţi în secţia de terapie intensivă. Ei sunt în stare critică. Şase răniţi sunt internaţi în unitatea de primiri urgenţe, iar opt în secţia de chirurgie plastică.

„Arsurile sunt nişte leziuni evolutive, deci starea se poate modifica de la oră la oră. Noi facem tot posibilul să acordăm şi sprijin psihologic atât pacienţilor care sunt conştienţi cât şi rudelor. E un moment foarte dificil, e un moment greu. Noi nu ne-am mai confruntat cu un astfel de moment pentru că până la urmă şi pentru noi e un efort, sunt pacienţi foarte gravi”, a spus CĂTĂLIN CÎRSTOIU, manager Spitalul Universitar.
Doisprezece pacienţi răniţi în incendiul din Colectiv se află în Spitalul Militar, din care 11 la ATI, unul fiind intubat şi cinci în stare critică, cu arsuri de căi respiratorii superioare, a declarat comandantul SMC, Florentina Ioniţă Radu, adăugând că medicii au operat 12 ore încontinuu.

Trei persoane s-au prezentat duminică la sediul Poliției Capitalei pentru a fi audiate în calitate de martori în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, soldat cu 29 de decese.

Sursa: realitatea.net

0 Comments

No Comment.