Misterul plicurilor albe din Timiş

De aproape un an, din oficiile poştale au dispărut… plicurile clasice, în care se expediază scrisorile. Ajunşi la ghişee, timişenii au fost surprinşi să constate că pot să achiziţioneze timbre, dar nu şi plicuri, pentru acestea fiind îndrumaţi către… librării.

Misterul dispariţiei a fost elucidat de directorul Oficiului Judeţean de Poştă Timiș, Nicolaie Avram, care a declarat că, potrivit legislației, este nevoie de o nouă fiscalizare a caselor de marcat, survenită ca urmare a reorganizării poștei și, implicit, a schimbării titulaturii oficiilor poștale. Cu alte cuvinte, pe bonul fiscal trebuie imprimată noua titulatură juridică a Poștei Române, ceea ce înseamnă un anevoios demers procedural.

Directorul poștei județene a adăugat însă că procedura de fiscalizare a caselor de marcat este spre final, iar în scurt timp oficiile poștale vor putea pune, din nou, spre vânzare nu doar plicuri, ci și vederi sau felicitări, ca odinioară.

Partea mai puțin bună este că, începând din primăvara anului viitor, ca urmare a schimbării, din nou, a Codului fiscal, vor trebui achiziționate alte case de marcat. Ceea ce ar putea însemna o altă repetare a aceleiași povești…

1 Comments
s0rin 02/11/2015
Ce ne mai ascundem după deget, este clar că se dorește falimentarea Poștei Române.