Incendiu la gazdele lui Arsenie Boca din judeţul Arad

Focul a cuprins o anexă a locuinţei semlecanilor care au icoana cu Arsenie Boca lăcrimând.
Icoana lui Arsenie Boca, din care curge mir, i-a făcut celebri în această vară.

O ţară întreagă a plâns alături de familia din Semlac când icoana a fost furată, la fel cum s-a bucurat când a fost găsită. O mulţime de credincioşi s-au întristat când au aflat că icoana nu mai lăcrimează pentru ca, în scurt timp, să exulte la aflarea veştii că din ochiul stâng al lui Arsenie Boca a reînceput să curgă mir.

Icoana a fost o adevărată binecuvântare pentru credincioasa familie din Semlac. I-a primit în casa lor pe toţi creştinii dornici să vadă minunea şi să se închine la icoană pentru ca părintele să-i ajute la necaz. Iar Arsenie Boca le-a păzit de rău chiar pe gazdele sale. Acestea au simţit că se află sub aripa sa protectare chiar joi, când casa lor era să cadă pradă focului. Din fericire, incendiul a mistuit doar anexa locuinţei semlecanilor.

Incendiul

S-a întâmplat joi, 10 septembrie, în jurul orelor 11.00-11.30, în timp ce gazda casei fierbea dulceaţă într-un cazan aflat în anexa casei. Focul de sub cazan a cuprins întreaga construcţie extinzându-se până la acoperiş.

„S-a intervenit cu un echipaj al Detaşamentului Arad – cu cinci subofiţeri, o autospecială de stingere cu apă şi spumă – şi cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Semlac – cu o autospecială şi trei voluntari. Incendiul se manifesta la acoperişul anexei şi la întreaga construcţie, cu posibilităţi de propagare la celelalte imobile din curte. S-a reuşit localizarea lui în 20 de minute şi stingerea lui în aproximativ 40 de minute” – spune căpitanul George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Totul e bine când se termină cu bine. Desigur, s-au produs nişte pagube, dar acestea puteau fi mult mai mari. E un bun motiv de a fi recunoscători şi de a rosti o rugăciune de mulţumire în faţa icoanei lui Arsenie Boca.

aradon.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns