Bani publici la un festival privat. Primăria Timișoara alocă 50.000 de lei pentru promovarea unor firme

Serbările câmpenești au devenit foarte populare în ultimii ani, tot mai multă lume fiind atrasă de astfel de petreceri.

Succesul primelor evenimente organizate a făcut ca Timișoara să devină o locație potrivită pentru tot felul de pseudofestivaluri, de la cel al țuicii de mere verzi până la al… iahniei de fasole timpurie.

Evident, totul este făcut pentru ca firmele organizatoare să câștige niște bani, profitând de apetitul timișorenilor pentru serbările câmpenești. În acest registru se înscrie și un festival apărut mai recent, anul trecut fiind la prima ediție.

E vorba de ”Oktoberfest de Timișoara”, deși sună ca și ”Ruga Timișoarei de Ciacova”, dacă e să respectăm brandul. Tot pentru câștigul financiar imediat, manifestarea a fost devansată în luna septembrie, în contrast total cu însăși denumirea acțiunii. Am putea, la fel, să organizăm ”Roadele toamnei” în luna mai, dacă ne gândim doar la aspectul financiar.

Mai mult, iată că, anul acesta, ”evenimentul” a fost extins pe parcursul a 11 zile, de parcă ar fi serbările Crăciunului. Nu asta este, însă, marea problemă, ci faptul că o astfel de manifestare pur privată, în care se servește o singură marcă de bere și preparate culinare de la un furnizor unic, este finanțată și din bani publici.

Primăria Municipiului Timișoara alocă pentru un festival organizat de niște oameni de afaceri din Brașov suma de 50.000 de lei! Justificarea e și mai hilară: acești bani au rămas necheltuiți de la Festivalul ”Bega Bulevard”, motiv pentru care sunt alocați la ”Oktoberfest de septembrie”.

Primarul Nicolae Robu încearcă o altfel de abordare, susținând că implicarea municipalității este doar în folosul timișorenilor și al promovării orașului prin astfel de manifestări. Corect spus, dar până la un punct: să vedem mai multe mărci de produse și la prețuri rezonabile, nu mai mari ca la restaurant. În fond, pentru asta plătesc timișorenii.

0 Comments

No Comment.