Incendiu cu morți la un spital cu pacienți Covid. Arafat: O infirmieră a mișcat un pat

Incendiu cu morți la un spital cu pacienți Covid. Arafat: O infirmieră a mișcat un pat

Un incendiu a izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Primele date arată că doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 18 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean. Incendiul a fost lichidat, conform stiripesurse.ro.

Incendiul se manifesta la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti. Primele date arată că este afectată o suprafaţă de 20 mp, fără flacără şi cu degajare de fum.

„Din primele informaţii 2 pacienţi sunt decedaţi. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roşu. 20 de pacienţi au fost evacuaţi. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă şi spuma, 1 de descarcerare descarcerare şi 20 ambulante SMURD şi SAJ cu 57 de pompieri militari”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Arafat: O infirmieră a mișcat un pat

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că incendiul de la Spitalul din Ploiești a pornit după ce o infirmieră, care încerca să schimbe un tub de oxigen, a mișcat un pat. Infirmiera a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

”O infirmieră a mișcat un pat pentru a pune un tub de oxigen și atunci s-a declanșat incendiul, dar rămâne ca ancheta să decidă exact cauza (…) Infirmiera a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și va fi transferată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Nu putem arăta cu degetul pe nimeni. Infirmiera trebuia să ajungă la priză, pacienții erau foarte agitați.

Foto: Agerpres


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *