Intervenţie la Moara Ponorenilor din Feneș. Ultima acțiune din acest an a Asociației Acasă în Banat

Intervenţie la Moara Ponorenilor din Feneș. Ultima acțiune din acest an a Asociației Acasă în Banat

Asociaţia Acasă în Banat face din nou strigare pentru a sări în ajutorul unui vechi obiectiv mulinologic din partea de vest a ţării.

”Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, ne mobilizăm pentru a salva încă o moară de apă din Banatul Montan, ultima acțiune pe care o organizăm în acest an în cadrul proiectului Ţara Morilor de Apă.

Este vorba despre Moara Ponorenilor din satul Feneș din comuna Armeniș, una din cele patru care se mai păstrează aici, deşi la momentul actual nu mai funcționează nici una. Moara este amplasată în zona centrală a localităţii și a lucrat până în urmă cu circa 12 ani. Poartă numele familiei care avea grijă de ea și cel mai probabil are o vechime de aproape 100 de ani.

În sat mai supraviețuiesc alte trei mori de apă, dar, din păcate, niciuna nu este funcțională. Noi credem că prin această acțiune putem pune umărul pentru ca satul Feneș și comuna Armeniș să devină destinații mai atractive pentru turiști, iar localnicii să macine din nou la moara de apă, pentru calitățile deosebite ale făinii, apreciate de toate generațiile și iubite de turiști.

Începem de dimineață, de la ora 9, iar până seara ne propunem să terminăm de schimbat acoperișul, de reparat pereții, de săpat canalul de aducțiune și dat drumul la apă. Va fi mult de lucru și de aceea orice mână de ajutor va fi mai mult decât binevenită!

Voluntarii care vor să participe sunt rugați să completeze următorul formular: https://forms.gle/C5ddCMGrnqwY9HP99

Cei care doresc să ne sprijine pentru a susține cheltuielile cu această acțiune o pot face prin donații către: Asociaţia Acasă în Banat , Banca Transilvania: Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801, Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801,
SWIFT/BIC: BTRLRO22, OTP Bank: Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01,
PayPal: [email protected], Revolut: 0748918091”, transmit organizatorii acţiunii pe pagina de facebook Asociatia Acasa in Banat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns