Peste 80 de școli și grădinițe din Timiș nu au candidați pentru posturile de directori. Care sunt acestea

Lista provizorie cu procentele de vaccinare pentru unitățile de învățământ timișene. În unele cazuri, procentul raportat este de zero la sută!

Proba de interviu pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ timișene debutează pe 15 noiembrie.

”Am preconizat că pentru cei 140 de candidați care și-au depus opțiunile pentru 180 de poziții de directori sau directori adjuncți probele de interviu să le încheiem în zece zile lucrătoare.

Concursul are o perioadă mai lungă, până în 7-8 decembrie. Astăzi (9 noiembrie – n.r.) se va lua decizia în consiliul de administrație de nominalizare a centrului și a comisiilor.

CITEȘTE ȘI: Sute de apartamente din centrul Timișoarei rămân joi, 11 noiembrie, fără apă rece, apă caldă și căldură – Renaşterea bănăţeană (renasterea.ro) 

Vom face comisie pentru fiecare din aceste unități de învățământ: dacă avem cinci candidați pentru o unitate de învățământ, vom face o comisie pentru acea unitate de învățământ. (…) Vom avea situații în care avem un candidat și o poziție, pentru care vom avea o comisie”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Timiș, Marin Popescu, adăugând că centrul pentru examinarea candidaților va fi stabilit într-o locație din Timișoara.

Inițial, pentru cele 288 de posturi de conducere vacante din în unitățile de învățământ, la nivelul județului Timiș au fost depuse 265 de dosare. Dintre acestea, au fost validate 254. În urma susținerii probei scrise, în competiție au mai rămas 140 de candidați. Unii dintre ei și-au exprimat opțiunile pentru mai multe unități de învățământ, însă în cazul a peste 80 de școli și grădinițe din Timiș fie nu există solicitări pentru ocuparea funcțiilor de conducere în cadrul acestora, fie candidații nu au îndeplinit condițiile de participare la concurs.

Unitățile de învățământ aflate în această situație nu vor rămâne însă fără conducere, directorii aflați acum în exercițiu urmând să-și încheie mandatul pe 10 ianuarie 2022. După această dată, în unitățile de învățământ în care au rămas locuri vacante, directorii vor fi numiți de către inspectoratul școlar până la organizarea unui alt concurs național, dar nu mai târziu de data de 31 august 2022.

Lista scoli si gradinite fara candidati.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns