Încă un experiment în traficul din Timişoara! Sensul giratoriu din Piața Mărăști va fi lărgit. Se fac ultimele pregătiri

marasti 1

Proiectul de reamenajare a sensului giratoriu din Piața Mărăști este finalizat, dar Primăria Timișoara nu poate demara lucrările pentru că așteaptă toate avizele necesare.

„Acolo este punctul cel mai critic pentru circulație. Este firesc, pentru că, dacă traficul e mai fluent în oraș, ajung mai multe mașini în acea zonă care are limitele ei geometrice. În Piața Mărăști e înghesuiala cea mai mare, iar singura soluție este lărgirea sensului giratoriu cu încă o bandă.

Există proiectul, dar mai sunt necesare avize de la Agenția de Mediu și de la alte instituții. Lucrarea în sine nu este complicată, dar procedurile birocratice mai durează. Nu se va lua din spațiul verde, pentru că după rondoul cu flori se află unul cu piatră de pavaj. Se va lua puțin de acolo și din trotuare, care sunt destul de late, și se vor muta stâlpii. Există spațiu arhisuficient de jur împrejur să se facă încă o bandă, astfel că nu este necesară micșorarea insulei din centru. Va fi o mobilizare de forță, se va lucra zi și noapte”, a anunțat marţi Nicolae Robu.

Primarul nu a dorit să se aventureze în avansarea unui termen pentru începerea lucrărilor, dar a estimat că obținerea avizelor va mai dura cel puțin o lună.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns