Lui Robu nu-i plac planurile guvernului și ale CJT

Nicolae Robu, care a lipsit de la întâlnirea cu premierul Sorin Gindeanu și cu vicepremierul Sevil Shhaideh de săptămâna trecută, se arată nemulțumit de unele intenții de dezvoltare.

Primarul Timișoarei a abordat, marţi, problema Muzeului Revoluției, de care s-a spălat pe mâini, susținând că guvernul trebuie să găsească o soluție pentru acesta, iar factorii locali nu au ce propuneri să facă. Prim-ministrul declarase, sâmbătă, că nu îl interesează cine face proiectul pentru muzeu – primăria sau consiliul județean – doar să fie făcut.

„Nu știu cum este viziunea la nivelul Ministerului Culturii, dacă după crearea instituției va rămâne sub jurisdicția acestuia sau va fi încredințată administrației locale. Pentru Muzeul Revoluției există încă trei milioane de euro la Ministerul Culturii, urmând să fie unul de nivel național. Nu avem de făcut noi nici un proiect al muzeului, nici primăria, nici CJT. Există obiective ale guvernului care trebuie făcute de guvern, noi suntem doar beneficiari. Dacă vrem să facem ceva pentru oraș, facem, nu creăm tot felul de teme pentru discordie”, s-a arătat îngrijorat Robu, menționând că multe obiective trebuie finalizate până în 2021.

Nici amplasamentul la Giroc al viitoarei săli polivalente cu 16.000 de locuri, pe care o va construi Compania Națională de Investiții, nu este pe placul primarului Timișoarei. Nicolae Robu a invocat planul pentru campusul sportiv din zona Stadion, unde ar fi trebuit să se concentreze atât noua sală polivalentă, cât și bazinul olimpic și stadionul.

„De ce să nu fie făcută acolo? Pentru că terenul e al primăriei și nu se vrea pe terenul nostru, ci pe unul al CJT? Îi invit la un parteneriat, să administrăm împreună acel bun care va fi al orașului și al județului. Eu nu vreau disensiuni, doar să fim oameni raționali și să nu ne gândim la partide sau grupuri de interese. Mâna mea e întinsă spre CJT, putem avea o administrare comună, cu câte 50 la sută fiecare”, a spus Robu. Acesta nu este de acord nici cu demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”, care ar mai putea fi utilizat multă vreme de acum înainte.

În toamna anului trecut, primarul Timișoarei a plecat la Munchen, la un târg imobiliar, cu scopul de a găsi finanțare pentru campusul sportiv, la invitația unor arhitecți implicați în proiectarea Allianz Arena. Din campus există însă doar o… machetă, prezentată public în vara anului 2015 și realizată de cei care lucrează, de foarte multă vreme, la Planul Urbanistic General al Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Lui Robu nu-i plac planurile guvernului și ale CJT

Lasă un răspuns