Încă o zi de Cuptor în Banat

Prognoza meteo 3 iulie. Val de căldură în vestul țării, cu temperaturi ridicate

Luna lui Cuptor ne-a ținut, miercuri, la 35-36 de grade Celsius, măsurate la umbră. Vântul a adiat slab, iar indicele temperatură-umezeală a depășit pragul critic de 80 de unități, ceea ce a făcut ca disconfortul termic să fie accentuat. Două persoane au căzut în stradă fiind solicitată intervenția ambulanțelor.

De asemenea, foarte mulți timișoreni au ajuns la medic. ”Am avut foarte mulți pacienți, mai mult decât de obicei, nici nu am avut timp să-i numărăm”, a declarat medicul-șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara, Mihai Grecu.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, joi va fi o zi la fel de călduroasă ca și cea de miercuri, fiind instituit codul galben de caniculă. O vreme asemănătoare este și la vecinii maghiari, unde din cauză că temperaturile depășesc 37 de grade Celsius a fost declarat cod roșu până vineri.

Weekendul se anunță călduros și fără precipitații însemnate care să schimbe atmosfera. De abia de săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea cu două-trei grade.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *