Admiterea de la UMF „Victor Babeş”, în căldură şi cu emoţii

admitere

Miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara a avut loc concursul de admitere la studiile universitare de licenţă, iar anul acesta concurenţa a fost mare. Examenul, constând în teste grilă, a început la ora 10 şi s-a desfăşurat timp de trei ore.

În timp de tinerii susţineau probele în săliile universităţii, părinţii aşteptau afară. Cum miercuri a fost o zi caniculară, temperatura la ora 12 depăşind 35 de grade Celsius, cei mai mulţi s-au retras în locurile ferite de razele soarelui. Cele câteva bănci din faţa UMF erau pline, aşa că mamele şi taţii veniţi să-şi susţină copiii şi-au găsit locuri de aşteptare în maşinile proprii, pe borduri şi chiar lângă postamentul statuii lui Victor Babeş.

Emoţiile părinţilor au fost mai mari decât cele ale candidaţilor, una dintre mame, venită tocmai din Bihor ne-a spus: „Fiica mea e stăpână pe situaţie, eu stau mai prost cu gestionarea reacţiilor”.

Nici candidaţii nu au avut o zi uşoară, ei fiind nevoiţi să rezolve testele-grilă, în sălile universităţii, unde a din nou s-au înregistrat temperaturi ridicate. Totuşi, potrivit celor declarate de prof. univ. Andrei Motoc, purtătorul de cuvânt al UMF „Victor Babeş”, admiterea a decurs fără incidente, iar candidaţilor li s-a oferit apă:

„Am avut în faţa instituţiei o ambulanţă, dar nu a fost nevoie de intervenţia personalului de pe salvare”. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a pus la dispoziție 300 de locuri bugetate la medicină generală, 40 de locuri bugetate la medicină dentară și alte 65 de la farmacie. Pentru aceste specializări, concurează aproximativ 1.200 de candidați înscriși.

Ei au aflat rezultatele tot miercuri, însă cei declaraţi admişi trebuie să-şi confirme locul joi şi vineri. În total, instituția de învățământ superior a scos la concurs 562 de locuri bugetate și alte 50 cu taxă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *