Încă o vară fără vaporașe pe Bega?

vaporas 1

Dacă ar fi să socotim din punct de vedere calendaristic, au mai rămas doar două săptămâni din această vară.

Cu toate că cele șapte vaporașe cumpărate de la Galați ca o contribuție a Primăriei Timișoara la proiectul de reabilitare a malurilor Begăi au sosit în oraș și au fost lansate la apă, transportul în comun nu a început încă în mod oficial.

Deocamdată, vaporașele fac curse ocazionale, în mod gratuit, după-amiaza, aproximativ între orele 15,30 și 20,30, dar nimic nu este sigur.
vaporas 2

Municipalitatea susține că nu au fost obținute încă toate avizele necesare pentru ca vaporașele să fie introduse în sistemul de transport public.

După finalizarea formalităților legale, ar trebui să existe curse pentru transportul în comun, care vor opri în cele nouă stații deja amenajate, dar și curse de agrement, fără staționări.

Fiecare vaporaș are 50 de locuri, iar prețul a fost de 275.000 de euro bucata.

Persoanele care s-au plimbat cu ele s-au arătat destul de mulțumite, dar unii au comentat că nu există terasă ori alte facilități pentru agrement, iar peisajul poate fi admirat doar de cei care stau la ferestre.

Conform proiectului, însă, aceste ambarcațiuni sunt dedicate transportului în comun și pot duce călătorii dintr-un punct al orașului în altul în toate cele patru anotimpuri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Încă o vară fără vaporașe pe Bega?

  1. Robu se lauda ca din prima saptamana a lunii Iunie vor efectua curse regulate de transport in comun. La momentul afirmatiei primarul nu stia ca nu exista toate avizele?! Sau il luase … valul cand se batea cu pumnul in piept? Oricum alegerile au trecut asa ca inca 4 ani timisorenii vor dansa pe muzica orchestrata de maestrul din primarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *