Încă o seară în Piaţa Victoriei din Timişoara

protest timisoara 14

Piața Victoriei din Timișoara a fost animată și miercuri seară, în cea de-a 23 a zi de la demararea mișcărilor de protest generate de încercările recente ale Guvernului de modificare a Codului Penal. Pe o vreme ce prevestește primăvara, circa 40 de persoane au asigurat continuitea mesajului ”#Rezist”.

rezist 1Sunt primele proteste la care particip. Nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani nu m-a scos din ale mele. Acum însă m-am supărat și sufăr că ne sfidează în continuare. Într-o țară normală, cu instituții puternice, demult și-ar fi dat demisia. Important e să vadă că suntem în continuare cu ochii pe ei. Este momentul să reinnoim societatea”, spune Camelia Pop, o timișoreancă în vârstă de 43 de ani.

După abrogarea controversatului act normativ care a scos lumea în piețe în marile orașe și retragerea din funcție a ministrului justiției Florin Iordache, Strada nu cedează și cere demisia primului-ministru Sorin Grindeanu și a președinților celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Cu banderole albe pe braț, pancarde și straguri, oamenii au scandat, miercuri, la unison un singur mesaj ”Demisia”.

Protestatarii spun că acțiunile vor continua și zilele viitoare și lansează un apel pentru o prezență mai numeroasă, duminică de la ora 19, în Piața Victoriei, la o manifestare sub sloganul ”Timișoara #rezistă până pleacă hoții!”

De asemenea, gruparea Timișoara Civică organizează, sâmbătă de la ora 13, o acțiune anticorupție dedicată copiilor.

”Timișoara: #continuăm să-i educăm pe cei mici” strigă adunarea în Piața Victoriei urmată de deplasarea în Piața Libertății.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Încă o seară în Piaţa Victoriei din Timişoara

  1. Pai acuma nu strigati iohannis hotul de case ,sau pe asta nu il vedeti ,la el nu se pune…cine e mai hot ca presedintele tari,ati orbit sau v-a luat dumnezeu mintile

  2. iesim sa cerem demisia lui iohannis pentruca nu putem accepta sa fim condusi de un hot penal si falsificator de acte–DEMISIA IOHANNIS ESTI PRIMUL HOT AL TARI ,NU MAI AI CREDIBILITATE ,NU MAI CREDEM IN TINE –DEMISISA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.