Criterii eliminatorii pentru înscrierea la Liceul Pedagogic

Şi în anul şcolar 2017 -2018, numărul de clase pregătitoare pe care le va avea la dispoziţie Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” va fi redus. E vorba de doar 75 de locuri şi, ca urmare, conducerea şcolii a decis, din nou, impunerea unor criterii de departajare a candidaţiilor. De data această, cele şase norme nu sunt discriminatorii, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

Primul criteriu este ca elevul să aibă un frate sau o soră care să studieze la această şcoală. „Dorim să venim în sprijinul familiilor respective pentru a nu fi nevoite să facă mai multe drumuri”, a spus Cornel Petroman, directorul liceului.

Al doilea criteriu este legat de copilul care prezintă un anumit grad de handicap, iar al treilea se referă la copiii orfani de unul sau de ambii părinţi. S-a luat în calcul şi locul de muncă al părinţilor, care teoretic dar şi potrivit actelor, trebuie să fie la o distanţă maximă de un kilometru, dar măsurată la pas, cu ajutorul Google Map.

De asemenea un alt criteriu este dacă elevul s-a aflat la una dintre unităţile preşcolare unde se realizează aplicaţii de la „Carmen Sylva”: Grădiniţa 19, 22 şi 53.

Un ultim criteriu, care probabil va fi decisiv în cazul în care punctajele sunt egale, este legat de un document care să conţină aprecierea sintetică a preşcolarului realizată de directoarea şi educatoarea de la grădiniţă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Criterii eliminatorii pentru înscrierea la Liceul Pedagogic

  1. Cornel Petroman ,de meserie inspector sef adjunct, inca de pe vremea lui Bologh,un mafiot comunist care a pastrat postul de inspector sef si swecretar cu propaganda comunista la vechiul Consiliu Popular Judetean. Criteriile stabilite (sau propuse de Petroman) sant anticonstitutionale,si incalca in mod flagrant drepturile omului. Probabil ca are in vedere obtinerea de spagi,pentru ca nu-i dadea prin cap sa enunte conditii de felul celor propuse.

Lasă un răspuns