Încă o licitație la Liceul „Loga”

Loga Timisoara

Frumoasa clădire a Colegiului Național „C.D. Loga” mai are mult până să-i poată primi, din nou, pe elevi sub acoperișul ei. Reluarea cursurilor în sediul cunoscut al școlii, de pe strada cu același nume, nu va avea loc, în nici un caz, până la sfârșitul anului școlar.

Întrucât la prima licitație pentru reabilitarea imobilului nu au fost cuprinse în listă toate lucrările necesare, a fost nevoie, așa cum a declarat marţi primarul Nicolae Robu, să fie organizată o nouă procedură de achiziție publică.

În urma acesteia a rezultat un câștigător, care trebuie să termine toate lucrările suplimentare în termen de două luni, contra sumei de 400.000 de lei plus TVA.

„Sper ca această firmă să se mobilizeze, alături de cea care mai are încă de efectuat lucrări din contractul inițial, astfel încât să finalizăm și acest proiect cât mai repede cu putință. A ieșit foarte frumos tot ce s-a făcut până acum acolo, clădirea arată superb din exterior”, a spus marţi primarul Nicolae Robu.

Acesta a dat vina pe proiectanți pentru întârzierea reabilitării: „Sunt o mulțime de lucrări care nu au fost cuprinse de proiectant în faza inițială, iar necesitatea lor a fost descoperită din mers. Unele sunt erori de proiectare, pur și simplu, cu scăpări crase ale proiectanților. Cu această ocazie, vreau să lansez un apel către toți acești specialiști să facă dovadă de mai mult profesionalism și seriozitate, pentru că în urma scăpărilor lor, în mediul public, există foarte mari bătăi de cap. Dacă în sectorul privat se poate face imediat remedierea, în cel public nu e așa. Ai făcut o licitație în anumite condiții, ești obligat să respecți până la capăt ceea ce s-a licitat. Oricâtă logică ar avea modificările, trebuie organizată o procedură de achiziție publică suplimentară”.

Reabilitarea clădirii Colegiului „C.D.Loga” a început cu bani de la bugetul local, apoi s-a reușit comutarea proiectului pe fonduri europene, astfel încât o parte din bani au fost obținuți de la Uniunea Europeană.

Conform celor declarate marţi de primar, și la Liceul „J.L. Calderon” va mai fi nevoie de câteva săptămâni pentru încheierea lucrărilor de reabilitare.

În ceea ce privește clădirea Liceului „Lenau”, trebuie organizată o nouă procedură de achiziție, pentru reabilitarea fațadei, care va beneficia de finanțare de la Banca de Reconstrucție a Germaniei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Încă o licitație la Liceul „Loga”

  1. Este oare o intimplare ca TOATE proiectele pentru lucrarile primariei sunt insotite de grave greseli ? Chiar nu exista in Timisoara proiectanti de calitate sau primaria are proprii tutari care fac proiecte dedicate ?

Lasă un răspuns