Încă o bandă în sensul giratoriu din Piața Mărăști

marasti

Nebunia zilnică din traficul timișorean îi aduce la exasperare pe șoferii din oraș, care nu mai știu ce trasee să aleagă pentru a evita aglomerația. Primăria Timișoara propune, pentru Piața Mărăști – unul dintre punctele nevralgice ale circulației între zona de sud și cea de nord ale urbei, devenit poligon de încercare pentru semnalizarea rutieră în ultimele zile – înființarea unie benzi suplimentare de șosea.

„Vom încerca să facem o bandă suplimentară în sensul giratoriu de la Mărăști, adică în girația de acolo. Nu totdeauna unde ai o insulă și benzi de circulație în jur ai sens giratoriu în accepțiunea legii. Ai o girație.

La Mărăști vom avea o combinație între ceea ce înseamnă sens giratoriu cu regulile sale și un alt mod de a gira, care e menit să fluidizeze traficul. Vom încerca să facem încă o bandă, cam după modelul pe care l-am aplicat la intersecția Pestalozzi cu Nistrului și cu Coposu, la acea girație unde este fântâna arteziană.

Acolo experianța este pozitivă, deci nu trebuie neapărat ca toate mașinile care intră în intersecția respectivă să aibă cedează trecerea față de cele care deja sunt în girație, pentru că se dovedește a fi mai eficient ca benzile periferice să fie folosite pentru a traversa, pur și simplu, până la proxima ieșire din intersecția respectivă. Vom încerca să facem asta creând o bandă suplimentară”, a explicat marţi primarul.

În privința termenului, edilul a fost destul de circumspect, arătând că depinde de „onor Direcția de urbanism a Primăriei municipiului Timișoara”, care trebuie să elibereze autorizația de construire pentru o intervenție de urgență.

Sătul de cârcoteala unora, „puțini, dar foarte ocoși”, primarul Timișoarei este convins că lucrurile merg spre bine în oraș, ceea ce s-a văzut și la alegerile locale, și în sondaje.

În privința ambuteiajelor, Nicolae Robu susține că îi înțelege pe deplin pe cetățeni, pentru că și el mai are de circulat la orele de vârf (acestea fiind 7,30-8,15 și 17-19), când aglomerația ajunge la maximum. „Dar n-ai ce face, asta se întâmplă oriunde în lume, în orașele mari, unde nu s-au putut lua suficiente măsuri în privința infrastructurii”, crede Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Încă o bandă în sensul giratoriu din Piața Mărăști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *