Pace și prietenie la CLT

CLT 2

Consilierii locali timișoreni s-au întrunit marţi după-amiază într-o ședință în plen, reușind să uite că se află în campanie electorală și votând tot ce li s-a cerut de către executiv.

Deocamdată, aleșii se află în formație incompletă, întrucât Robert Kristof a părăsit consiliul, în urma câștigării concursului de administrator public al municipiului Timișoara, iar proiectul pentru validarea unui nou ales local nu a fost pus pe ordinea de zi.

Ca de obicei, după epuizarea punctelor deja anunțate, a apărut și o listă suplimentară de proiecte de hotărâre. Nici măcar aceasta nu a fost suficientă, pentru că s-a ivit și proiectul suplimentar la lista suplimentară. Problema pusă în discuție a fost una extrem de serioasă în pragul unei ierni care se anunță destul de rece, și anume majorarea capitalului social al societății de termoficare Colterm SA.

Decizia de majorare a fost luată în luna aprilie a acestui an de către adunarea generală a acționarilor societății, adică toți consilierii locali, pentru suma de 65 de milioane de lei, dar nu a putut fi pusă în practică din cauza unor probleme cu Consiliul Concurenței. Între timp, compania de termoficare a trecut testul făcut de o firmă specializată, dovedindu-se că majorarea de capital ar fi o investiție pentru consiliul local și nu un ajutor de stat. Suma cu care a crescut „averea” Colterm este mai ridicată decât s-a decis în aprilie, ajungând la 84 de milioane de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *