Încă o alertă: situație îngrijorătoare din cauza unei boli temute, chiar lângă Timișoara

Un nou focar de pestă porcină africană, în judeţul Timiş

În urma apariției unor semne de boală la porcii dintr-o exploatație non profesională din localitatea Bucovăț, comuna Remetea-Mare, proprietarul a anunțat  medicii veterinari din zonă. Reprezentanții DSVSA Timiș s-au deplasat, imediat, la fața locului demarând investigațiile primare necesare și luând primele măsuri de control a bolii, fiind recoltate probe pentru examene de specialitate.

CITEȘTE ȘI: Atenție, români! Coronavirusul rezistă în mediu extern până la 9 zile! Ce îl poate „ucide”

Primele rezultate de la laboratorul DSVSA Timiș, arată că este vorba despre porcină africană în gospodăria din Bucovăț. Au fost trimise probe la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București în vederea confirmării sau infirmării bolii.

Inspectoratul Județean de Poliție  și Inspectoratul Județean de Jandarmi au asigurat paza în perimetrul gospodăriei cu suspiciune de boală și controlul circulației publice.

Totodată, s-a cerut sprijinul președintelui ANSVSA pentru a trimite, de urgență, un incinerator mobil în localitatea Bucovăț. Incineratorul este necesar pentru incinerea  celor 56 de porci din gospodăria respectivă.

DSVSA Timiș va demara inspecțiile în toate exploatațiile cu porcine din zonele de protecție și supraveghere (zone circulare de 3 și, respectiv, 10 kilometri în jurul focarului), precum și recoltări de probe biologice conform specificațiilor procedurilor tehnice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns