Atenție, români! Coronavirusul rezistă în mediu extern până la 9 zile! Ce îl poate „ucide”

coronavirus 5

Mai multe studii de specialitate au arătat cât de periculos este virusul Covi-19. Cercetătorii americani afirmă că virusul provenit din China poate supraviețui până la nouă zile în afara corpului omenesc, la o temperatură normală!

CITEȘTE ȘI: Doi români în stare critică în Ungaria, alţi doi răniţi, după ce un şofer începător a făcut maşina praf într-un copac

De exemplu, pe obiectele din cupru sau oțel rezistă maximum două ore, a relevat studiul, în timp ce pe carton, plastic sau lemn are rezistență ridicată.

La fel ca SARS și MERS, și acest tip de coronavirus poate rezista într-un mediu extern mai mult de o săptămână. La „temperatura camerei”, supraviețuiește până la 9 zile, arată Daily Mail!

Îi puteți veni de hac folosind dezinfectanți pe bază de alcool și respectând cu strictețe normele igienico-sanitare.

De asemenea, virusul este „ucis” de temperaturile ridicate, semn că încălzirea vremii poate aduce sfârșitul acestei epidemii care a speriat planeta.

Bazat pe ceea ce se cunoaște despre celelalte tipuri de coronavirusuri, medicii susțin că noul focar Covid-19 este răspândit, în principal, de la o persoană la alta prin tuse și/ sau strănut.

O altă descoperire importantă: conform Food and Drug Administration, din SUA, coronavirusul nu se transmite prin mărfurile importate din China.

sursa: evz.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns