Coronavirus: cele mai recente informații din județul Timiș

izoleta 2

În județul Timiș, la începutul zilei de duminică, se aflau în lucru 11 probe biologice testate pentru prezența coronavirusului. Cinci dintre acestea au fost recoltate de la pasagerii aflați în apropierea locului în care a stat, în avionul care a adus-o din Italia, femeia de 38 de ani a cărui diagnostic cu temuta maladie a fost deja confirmat. Alte patru au fost prelevate de la însoțitorii de zbor din respectiva cursă aeriană.

CITEȘTE ȘI: Atenție, români! Coronavirusul rezistă în mediu extern până la 9 zile! Ce îl poate „ucide”

Lor li s-au adăugat cele ale de la doi posibili pacienți, dintre care o femeie care a sosit în 29 februarie cu o cursă aeriană din Italia și care prezenta simptome îngrijorătoare, depistate la triajul epidemiologic de pe aeroportul din Timișoara.

Potrivit rezultatelor comunicate de Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, s-a constatat că niciunul dintre cei testați nu este bolnav de coronavirus.

Femeia internată cu diagnostic confirmat la spital se simte bine, iar cei care au venit în contact cu ea rămân sub monitorizarea Direcției de Sănătate Publică Timiș. Ei vor fi contactați telefonic pentru a vedea cum se simt, iar testele vor fi repetate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns