Grecia suplimentează forțele la granița cu Turcia. Mii de refugiați se îndreaptă către granițele UE

Tensiuni la graniţa Turciei cu Grecia. Poliţiştii greci au recurs la gaze lacrimogene pentru a ţine la distanţă grupuri de migranţi care au aruncat cu pietre, forţând intrarea. Situaţia s-a inflamat în ultimele 24 de ore, după ce Ankara a anunţat că dă drumul la refugiaţi spre Uniunea Europeană. Este un răspuns al Turciei după ce 33 de soldaţi ai săi au fost ucişi într-un atac la forţelor siriene în provincia Idlib. NATO s-a arătat solidară cu Turcia.

CITEȘTE ȘI: Doi români în stare critică în Ungaria, alţi doi răniţi, după ce un şofer începător a făcut maşina praf într-un copac

Autoritățile elene au trimis de urgență forțe de securitate la granița cu Turcia și au declarat că sunt decise să împiedice întrările ilegale în UE.

Purtătorul de cuvînt al guvernului a precizat că în ultimele 24 de ore Grecia a prevenit încercarea a 4000 de persoane să treacă frontiera. El susține că ceea ce se întîmplă nu are nimic de-a face cu situația din Idlib, Siria.

Un oficial turc a declarat ieri pentru Reuters că Ankara nu mai oprește refugiații sirieni să ajungă în Europa ca răspuns la uciderea a 33 de soldați turci într-un atac al forțelor siriene în provoncia Idlib.

Și Bulgaria a luat măsuri speciale, după ce premierul Borisov a anunțat că migranții se adună în apropierea frontierei turco-bulgare.

NATO a avut o reuniune de urgență la cererea Turciei cu privire la situația din Siria.

Secretarul general, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei și Siriei să oprească ofensivă din Idlib, în nord-vestul Siriei și a precizat că Alianța este solidară cu Turcia.

sursa: tvr.ro/sursa foto: reuters.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns