Încă două persoane au fost răpuse de gripă, în vestul țării

deces gripa

Încă un deces cauzat de gripă a fost înregistrat în vestul țării. Este vorba de un bărbat în vârstă de 64 de ani din județul Arad, care a decedat miercuri și la care analizele de laborator au confirmat ulterior prezența virusului gripal AH1.

CITEȘTE ȘI: Noul cod rutier intră în vigoare astăzi. Amenzi mai mari chiar şi de 10 ori

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, pacientul avea condiții medicale preexistente și era nevaccinat antigripal.

În zona de vest, numărul cazurilor de gripă este în continuă creștere, în județul Caraș-Severin ajungându-se la 31 de îmbolnăviri. ”Încă cinci cazuri noi de gripă se adaugă celor deja constatate în acest sezon.

CITEȘTE ȘI: Model „influencer” filmat în timp ce aruncă scaune de la etajul 45 al unui hotel din Canada (Video)

Este vorba de un bărbat de 70 de ani și unul de 84 de ani din Reșița și de alți doi pacienți de sex masculin, ambii de 73 de ani din municipiul reședință de județ. Lor li se adaugă o femeie de 63 de ani din Oravița.

Pacienții sunt spitalizați, iar diagnosticul acestora a fost confirmat de analizele efectuate la Institutul Cantacuzino.

CITEȘTE ȘI: Doi timișoreni, candidați la funcții înalte, au picat testul sincerității de Ziua Îndrăgostiților

Un alt pacient al cărui diagnostic de gripă a fost confirmat a decedat joi la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Bărbatul avea 63 de ani, era din Satbătrân și fusese internat în urmă cu o săptămână la secția Terapie Intensivă, cu probleme cardiologice și alte afecțiuni asociate.

CITEȘTE ȘI: Un BMW a plonjat, în această dimineață, de pe un pod (Foto + Video)

Ar mai fi de adăugat că, în acest sezon, DSP Caraș-Severin a primit de la Ministerul Sănătății 6.912 doze de vaccin antigripal, în toamnă, iar de la începutul acestui an, încă 10.140 de doze”, a precizat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al DSP Caraș-Severin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *