În weekend, timișorenii își dau întâlnire la ”Pedalarea de primăvară”

verde pentru biciclete 2

”Pedalarea de primăvară” va fi unul dintre cele mai frumoase evenimente ale anului, promit organizatorii, la împlinirea a zece ani de când mișcarea Verde pentru Biciclete a devenit un fenomen în orașul de pe Bega.

Timișorenii vor avea parte, pe parcursul zilei de sâmbătă, 14 aprilie, de o zi plină de momente deosebite. Bănățenii se vor întâlni la ora 16, la Casa Verde pentru Biciclete (Platforma Timco – Calea Circumvalațiunii), unde atmosfera va fi întreținută de Mc Bogdan Nicolai și Dj Armies.

Aici participanții vor putea să-și spele bicicletele la cortul Leo Timișoara, pentru fiecare spălare putându-se realiza donații care vor fi folosite pentru achiziționarea unor biciclete destinate persoanelor care nu și le permit.

La standul organizat de ”Teatru Verde” bicicliștii vor putea să-și decoreze cu flori colorate bicicletele, în timp ce echipa SmartFit va oferi măsurători gratuite și cântăriri complexe care îi vor ajuta pe participanți să afle structura corpului în momentul respectiv și ce pot face pentru a o îmbunătăți.

Cei prezenți vor putea pleca cu amintiri de la cabina de photo booth, iar cei interesați de regulile rutiere aplicabile bicicliștilor sunt așteptați la biroul Info VpB, unde un voluntar o să le ofere toate detaliile.

De la ora 17,30 se va da startul pedalării pe traseul: Platforma Timco > înainte pe Calea Circumvalațiunii > Calea A.I.Cuza > sens giratoriu Piața Marasti > Str. Oituz > sens giratoriu Punctele Cardinale > Str. Hector (contrasens) > prin bastionul Maria Theresia (contrasens) > Bd. I.C.Brătianu > Str. Michelangelo > pasajul Michelangelo prin sensul giratoriu > Bd. C.Coposu (intoarcere la Parcul Poporului> Bd. C.Coposu > trecere pe deasupra pasajului Michelangelo > Bd. V. Pârvan > la stânga pe Bd. M.Viteazu (contrasens) > întoarcere în piața N. Bălcescu > Bd. M.Viteazu (contrasens) > Pod Mihai Viteazu > Str. 20 Decembrie 1989 > Bd. Regele Ferdinand > Bd. Republicii > Str. Sf. Ioan> Str. Victor Vlad Delamarina > Str. Mărășești > Piața Victoriei.

La ora 18,30 biciliștii sunt așteptați în Piața Victoriei unde va avea loc concertul timișorenilor de la Phaser, urmând ca de la ora 20,30 să urce pe scenă Smiley.

”Artistul a fost încântat să se alăture evenimentului nostru și cu siguranță va strânge în Piața Victoriei mulți timișoreni, nu doar bicicliști, ceea ce, de altfel, ne și dorim. Vrem ca toți timișorenii să se alăture petrecerii”, a spus Ana Munteanu, project-manager Verde pentru Biciclete.

Petrecerea se încheia la ora 21,30 cu un foc de artificii lansat din Parcul Central. Verde pentru Biciclete împlinește zece ani, iar în acest deceniu a devenit o mișcare importantă pentru comunitate.

”Când am început proiectul ne-am gândit că va fi pe termen lung. Au trecut zece ani și cu siguranță vor mai fi încă zece. Fundația Bega s-a implicat în proiecte dedicate comunității, unul dintre ele fiind Verde pentru Biciclete, altul sprijinirea asociației TM2021 pentru ca orașul să obțină titlul de capitală culturală europeană. În toată această perioadă a existenței Verde pentru Biciclete am avut diferite etapte, iar acum s-a ajuns la un nivel apreciat de comunitate.

A ajuns o modă să mergi pe bicicletă. Mai avem însă de lucrat pe diferite paliere. Bicicleta este folosită mai mult în timpul liber, pentru plimbări, însă poate fi utilizată și pentru mersul la locul de muncă”, a declarat Emil Cristescu, președintele Fundației Bega.

Evenimentului de sâmbătă i s-au alăturat și sponsorii, unul dintre ei, DM Drogerie Markt sărbătorind, în acest an, un deceniu de când se află în România. ”Vom organiza tombole în toate magazinele din țară, iar fiecare unitate se va oferi o bicicletă”, a spus Daniela Jordanovki, manager marketing & achiziții DM.

Foto: Constantin Duma


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *