În vestul ţării vor fi construite 16 eoliene

eoliene

În şedinţa Consiliului Local Moldova Nouă de sâmbătă a fost prezentat un proiect pentru vânzarea unui teren de 5.000 mp, necesar amplasării staţiei electrice care va face conectarea la reţeaua naţională. În scurt timp vor fi scoase la licitaţie opt terenuri ale primăriei, date în concesiune, unde vor funcţiona opt din cele 16 turbine eoliene, alte opt urmând să fie amplasate pe proprietăţile private de pe dealul din satul Măceşti.

„Pe lângă faptul că aduce beneficii directe şi pe moment, a precizat edilul Adi Torma, fie că se vinde acest teren pe o sumă conform unei evaluări şi chiria pe cele opt locaţii, ulterior impozitele directe vor fi de aproximativ 8.000 – 10.000 euro pe an pentru o turbină, deci la 16 eoliene vor fi aproximativ 150.000 euro pe an. În maximum doi ani ar trebui să fie productiv, din momentul în care noi vom da la licitaţie cele 16 terenuri, respectiv opt ale noastre, ale primăriei, şi opt ale cetăţenilor proprietari pe aceste suprafeţe“.

Proiectul a fost prezentat de reprezentantul Monsson Internațional, firma investitoare, care a solicitat primăriei cei 5.000 de mp necesari montării staţiei electrice, conform CAON.ro.

Foto: www.wisegeek.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns