În timp ce zeci de timișoreni se programează pentru vaccinare în alte județe, pentru că doar acolo prind loc, de la București lucrurile se văd altfel. Inexplicabila declarație a premierului Cîțu

vaccin 22

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că a cerut Ministerului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare, unde sunt locuri libere pentru vaccinare, să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3.

CITEȘTE ȘI: Vremea 8 – 21 martie 2021. De mâine seară iarna revine în forţă, ANM anunţă vreme rea în aproape toată ţara

Șeful Guvernului a dat drept exemplu Timișoara, unde, susține el, sunt aproximativ 20.000 de locuri libere pentru vaccinare pentru cei din etapele 1 și 2.

”Am cerut ca cel puțin zonele cum sunt Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau zone unde avem cazuri și sunt locuri libere să se permită măcar în aceste zone și altor persoane. Dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa întâi și etapa a doua nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a treia să se vaccineze. Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la toată lumea, de la Ministerul Sănătății, de la colonelul Gheorghiță, mai multă atenție și atunci când avem locuri libere putem să-i lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze” – a spus Cîțu.

De altfel, premierul a precizat că în această lună în România va începe şi etapa a treia de vaccinare, care fusese programată iniţial după data de 15 aprilie, deoarece țara noastră va primi 2,6 milioane de vaccinuri în martie, mai mult cu 200.000 decât s-a preconizat iniţial.

“În această lună vom începe şi etapa a treia de vaccinare. Am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de vaccinuri doar în luna martie, ţineţi minte că iniţial aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie ar fi trebuit să fie 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem, dar este important să continuăm această campaniei de vaccinare de accea am cerut şi colonelului Gheorghiţă, şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi dacă se poate să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare etapa a treia”, a declarat premierul.

El a părecizat că dacă România merge în acest ritm, atunci se poate ajunge mai devreme la acea ţintă de 10,4 milioane de persoane vaccinate, care era prevăzută pentru luna septembrie.

Cîțu, despre situația din Timișoara: Să ai 20.000 de locuri libere și totuși să ajungi să fii carantinat

 

În ceea ce privește situația de la Timişoara, care a intrat în carantină după ce rata de infectare a ajuns la 7,49 la mia de locuitori, premierul spune că nu-și explică de ce s-a ajuns în această situație, în condițiile în care acolo există 20.000 de locuri libere pentru vaccinare.

”În ceea ce privește vaccinurile, m-am uitat pe platformă, erau aproape 20.000 de locuri libere în Timișoara pentru vaccinare, deci nu se justifică cereri pentru vaccinuri în plus. Ar trebui să fie folosite cele care sunt acolo. Și nu-mi explic cum s-a ajuns la această situație, să ai 20.000 de locuri libere și totuși să ajungi să fii carantinat. Ceva .. ori comunicarea nu este bună, ceva se întâmplă și cred că și primarul Timișoarei și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult, să explice românilor că sunt vaccinuri în Timișoara și să se vaccineze.” – a spus premierul.

Șeful Guvernului spune că s-a ajuns în această situație deoarece nu au fost aplicate sencțiuni în cazul celor care nu au respectat regulile.

”Din păcate s-a ajuns aici pentru că nu au fost respectate regulile și cred că nu au fost sancționați nici cei care nu le respectă. E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționați, dacă vrem să reducem rata infectărilor și să revenim la normal.” – a mai spus el.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns