Video: După tornadele care au devastat oraşe întregi, în SUA și-au făcut apariţia furtuni de zăpadă şi de praf

După tornadele care au devastat oraşe întregi, în SUA și-au făcut apariţia furtuni de zăpadă şi de praf

De zile bune regiunile centrale ale Statelor Unite au de suferit din cauza vremii. După tornadele care au devastat oraşe întregi săptămâna trecută acum şi-au făcut apariţia furtuni de zăpadă şi de praf.

CITEȘTE ȘI: Tavan prăbușit peste 6 muncitori români, în Belgia: un tânăr a murit, iar alți trei sunt grav răniți

Vântul puternic a răsturnat camioane a rupt stâlpi şi copaci şi a lăsat fără curent electric sute de mii de locuitori. Iar meteorologii avertizează că sezonul tornadelor nu e încheiat, chiar dacă se întâmplă foarte rar ca acestea să aibă loc iarna.

Statul american Colorado s-a confruntat cu fenomene meteorologice extreme în ultimele ore. În munţii Stâncoşi a viscolit puternic în timp ce în alte regiuni zăpada a fost înlocuită de praf.

Oraşul Boulder, a fost acoperit de un uriaş nor de praf care a produs probleme grave pe şoselele din jur. Mai multe camioane au fost răsturnate pe autostrăzi, iar poliţiştii au fost nevoiţi să închidă circulaţia, din motive de precauţie. Serviciul american de meteorologie a avertizat că vizibilitatea poate deveni zero în câteva secunde.

Trooper Josh Lewis: ”Trebuie să înţelegeţi că aceste rafale de vânt vă pot arunca de pe o bandă pe alta sau chiar să vă răstoarne. În momentul acesta, orice nu e prins bine poate să dispară pentru totdeauna”.

Furtuni de praf au avut loc și în Kansas

Şi în statul Kansas, vântul puternic şi praful au creat condiţii periculoase pentru cei aflaţi în trafic. În unele locuri au fost furtuni iar viteza vântului a depăşit 160 de kilometri pe oră. Zeci de stâlpi de electricitate şi copaci au fost rupţi de furtună. Aeroportul din Kansas City a fost lovit în plin: mai multe avioane uşoare au fost răsturnate şi acoperişul unui terminal a fost smuls de vânt. Autorităţile au închis şcolile în unele zone, şi din cauza unor potenţiale tornade care se pot forma în orele următoare.

În acest timp, preşedintele Joe Biden a mers în Kentucky, unde a vizitat mai multe oraşe devastate de tornadele de acum o săptămână. Liderul american a văzut cu ochii săi distrugerile lăsate în urmă de furia naturii şi a stat de vorbă cu supravieţuitorii.

Joe Biden: ”Amploarea distrugerilor este aproape de necrezut. Când te uiţi pe aici, e aproape de necrezut. Aceste tornade au devorat totul în drumul lor”.

Joe Biden a promis autorităţilor locale că va oferi tot suportul federal necesar pentru ca oamenii să-şi refacă vieţile cât mai repede. Ar putea dura, însă ani până când urmările tornadelor vor fi şterse. Cel puţin 88 de oameni şi-au pierdut viaţa weekendul trecut. Cel mai tânăr dintre ei avea doar 5 luni.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns