În spatele ușilor închise ale Palatului Baroc din Timișoara, ca-n ograda unei case de la țară

În spatele ușilor închise ale Palatului Baroc din Timișoara, ca-n ograda unei case de la țară

Devoalarea de către ziarul nostru, în vară, a junglei amazoniene din una dintre cele două curți interioare ale Muzeului de Artă din Timișoara a avut urmări rapide.

Prima a fost defrișarea, iar a doua a fost montarea unor camere de supraveghere care să descurajeze orice încercare a vreunui angajat de a filma sau fotografia ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise ale Palatului Baroc.

Ingeniozitatea managerului Muzeului de Artă, Filip Petcu, s-a dovedit a fi, însă, una limitată: dumnealui nu i-a trecut prin cap că se pot face fotografii și de la înălțime. Ca atare, vă putem dezvălui cum arată curtea respectivă după marea defrișare: oribil.

Nici cealaltă curte interioară a instituției, cu intrarea de pe strada F. Mercy, nu arată mai bine, nedeosebindu-se cu nimic de ograda unei gospodării de la țară.

Peste două luni și jumătate, Timișoara va intra în rolul Capitalei Europene a Culturii, iar marea grijă a managerului Muzeului Național de Artă nu este aceea de a igieniza spațiile exterioare, ci de a ascunde mizeria sub preș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *