ANAF: Persoanele care vin sau pleacă din România pentru mai mult de 183 de zile sunt obligate să-și stabilească rezidenţa fiscală

ANAF: Persoanele care vin sau pleacă din România pentru mai mult de 183 de zile sunt obligate să-și stabilească rezidenţa fiscală

ANAF: Persoanele care vin sau pleacă din România pentru mai mult de 183 de zile sunt obligate să-și stabilească rezidenţa fiscală

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă, miercuri seară, că persoanele fizice care sosesc sau pleacă din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile trebuie să depună documente pentru stabilirea rezidenţei fiscale.

”ANAF informează contribuabilii persoane fizice care sosesc /pleacă, în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile că, în vederea stabilirii rezidenţei fiscale, au obligaţia depunerii la ANAF a Chestionarului pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România sau, după caz, a Chestionarului pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România” a transmis, miercuri seară, ANAF.

Chestionarele se pot transmite electronic sau se pot depune personal sau prin împuternicit, la registratura instituţiei sau prin poştă, cu confirmare de primire.

CITEȘTE ȘI: Se întrerupe apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

Formularele electronice ale chestionarelor sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (www.anaf.ro) şi pot fi descărcate de contribuabili utilizând următorul link: https://static.anaf.ro/static /10/Anaf/Declaratii_R/descarcare_declaratii.htm.

Astfel, formularele se regăsesc sub următoarele denumiri:

– Z015 – Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România;

– Z017 – Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România.

Chestionarele completate electronic se depun prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro , respectiv pe portalul www.anaf.ro , prin Spaţiul Privat Virtual (SPV), accesând link- ul https://formularespv-pf.anaf.ro

”Ca urmare a depunerii Chestionarelor mai sus menţionate, ANAF analizează îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă fiscală în funcţie de situaţia concretă a fiecărei persoanei, stabileşte rezidenţa fiscală şi transmite contribuabililor Notificări privind îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă”, a mai transms ANAF, conform stiripesurse.ro.

Contribuabilii pot beneficia de asistenţă telefonică cu privire la modalitatea de completare şi de depunere a chestionarelor privind stabilirea rezidenţei fiscale prin apelarea Call-center-ului ANAF la nr. de telefon +4 031.403.91.60.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *